Хіти тижня. Україна ризикує стосунками з ЄС: В Євросоюзі різко відреагували на стенограму розмови Зеленського з Трампом

Речниця верховного представника Євросоюзу із закордонних справ Майя Косьянчич заявила, що підтримка європейських країн для України є "безпрецедентною".

Майя Косьянчич. Фото: ЕРА.

В Європейському союзі відреагували на критику президента США Дональда Трампа та українського лідера Володимира Зеленського щодо недостатньої допомоги Україні з боку європейських країн під час телефонної розмови в липні, повідомляють Патріоти України.

Так, речниця верховного представника Євросоюзу із закордонних справ Майя Косьянчич заявила, що підтримка європейських країн для України є "безпрецедентною". Вона наголосила, що за 5 років ЄС зібрав для України найбільший в історії блоку пакет підтримки.

"Будучи переконаним прихильником України і її демократичного шляху, і визнаючи безпрецедентні проблеми, з якими стикається Україна, і безпрецедентні зусилля з проведення реформ після революції 2014 року, Європейський союз разом з європейськими фінансовими інститутами мобілізував понад 15 мільярдів євро грантів і позик для підтримки процесу реформ", - йдеться в заяві Коціянчич.

Як зазначила представник ЄС, вказана сума допомоги у понад 15 млрд євро не включає "численні внески", які були надані Україні від окремих країн-членів Євросоюзу. "Послідовним меседжем було - чим більше реформ в Україні, тим більше підтримки ЄС. І за останні 5 років в результаті цієї амбітної програми реформ, рішуче підтримуваної і супроводжуваної Європейським союзом, Україна досягла більшого, аніж два десятиліття тому", - наголосила вона.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...