Хіти тижня. Україна відмовилася видавати підозрюваних у розстрілі Майдану: Москаль розповів, чому зірвався обмін з Росією полоненими всіх на всіх

Чиновник заявляє, що колишнє керівництво країни винне в тому, що українські ув'язнені не повернулися додому. Москаль воліє, щоб вбивць, котрі розстрілювали беззбройних людей у центрі Києва, і до формату обміну не належать віддали державі-агресору.

Колишній глава Луганської ОВГА Геннадій Москаль висловив думку , що Росія не захотіла в 2017 році обміняти за попередньою домовленістю всіх полонених з України, тому що українське політичне керівництво відмовилося виконувати домовленості. Москаль підкреслив, що Леонід Кучма і Роман Безсмертний - шановні люди, але в Росії готові слухати тільки Віктора Медведчука, зазначають Патріоти України.

"Медведчук, як відомо, займався обміном полоненими і нікому не заважав начебто, привозив наших людей додому. Я особисто запитував у нього, чому припинилися обміни в певний момент. Адже більшість обмінів відбувалося через Луганську область, і вони не могли здійснюватися так, щоб про них не знав глава адміністрації. тому я був в курсі справи, тому що очолював тоді ОДА. те, що полонених возив Медведчук, я бачив. А інших, тих, хто говорив з трибуни Верховної Ради або на телебаченні про те, що когось то звільняв, нікого не бачив. А Медвед ук приводив людей на українську сторону, потім забирав їх людей і віз туди ", - зазначив він.

За словами екс-чиновника, в 2017 році домовилися з Росією і бойовиками обміняти абсолютно всіх українських полонених на російських. Однак влада України відмовилася від операції, оскільки не хотіла включати в список двох співробітників Беркута, які сиділи в тюрмі за розстріл людей під час Революції гідності на Майдані.

"Наше політичне керівництво викреслив зі списків двох беркутівців - Зінченко і Аброськіна, які сидять вже п'ятий рік нібито за розстріл Майдану. Я був головою Тимчасової слідчої комісії, тому знаю, що всі ті, хто розстрілював - вже давно в Росії на чолі з командиром Беркута Кусюком, все люструвати ", - підкреслив він.

Москаль вважає, що всі винні в розстрілах на Майдані вже давно втекли в Росію, тому двох беркутівців не хотіли відпускати, щоб повісити на них злочину, яких ті, можливо, і не скоювали.

"Тоді з приводу обміну Зінченко і Аброськіна наше керівництво сказало:" Якщо ми цих двох віддамо, що ми тоді будемо говорити на кожну річницю Майдану народу з приводу того, хто розстрілював учасників протесту? ". Я особисто писав і заявляв, що немає доказів їх провини , тому що звідти, де ці двоє стояли, не могли кулі прилетіти під таким кутом, як прилетіли ", - акцентував він.

Москаль додав, що тільки через двох беркутівців, вина яких не доведена, у 2017 році тисячі людей з обох сторін не повернулися додому з полону до своїх рідних і близьким.

Джерело: Главред

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....