Хіти тижня. Україна відреагувала на заяви Польщі та Ізраїлю щодо вшанування пам’яті Бандери та інших національних героїв

Цивілізовані нації мають виходити з принципу вшанування усіх загиблих, а дискусії у цій сфері мають точитися на рівні істориків і експертів, а не політиків.

Дружні і партнерські відносини між Україною з одного боку, та Польщею і Ізраїлем з іншого, є надважливим надбанням, і сторони мають стояти на його сторожі, запобігати будь-яким спробам спровокувати напруження у двосторонніх відносинах, зокрема на тлі різнотлумачень і підходів до історичної пам'яті. Про це йдеться у відповіді речниці МЗС Катерини Зеленко на заяви послів Польщі та Ізраїлю, передають Патріоти України.

“Відродження та збереження національної пам’яті українського народу — один з пріоритетних напрямів державної політики України. Кожен народ і кожна держава самостійно визначає і вшановує своїх героїв”, — наголосила речниця МЗС.
З її слів, Україна свідома того, що “існують діячі, інституції і навіть країни, які зацікавлені у тому, щоб питання вшанування національних героїв і важливих дат і надалі були предметом розбрату між українцями й іншими народами”.
“Натомість, на наше переконання, дружні і партнерські відносини між Україною з одного боку, та Польщею і Ізраїлем з іншого, є надважливим надбанням, вагомість якого важко переоцінити. І ми маємо стояти на його сторожі, запобігати будь-яким спробам спровокувати напруження у двосторонніх відносинах, зокрема на тлі різнотлумачень і підходів до історичної пам’яті. Цивілізовані нації мають виходити з принципу вшанування усіх загиблих, а дискусії у цій сфері мають точитися на рівні істориків і експертів, а не політиків”, — йдеться у відповіді Зеленко.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...