Хіти тижня. Українська журналістка оприлюднила нові докази вербування "вагнерівців" СБУ (відео)

Найманці відверто розповідають про свою участь у війні на Донбасі, зізнаються в знищенні літаків ЗСУ та постачанні техніки в ОРДЛО з території Росії.

У мережі з'явилася нова серія записів вербування російських найманців-"вагнерівців" співробітниками СБУ нібито для участі в одному з військових конфліктів за кордоном. Їх оприлюднила на своєму YuoTube-каналі українська журналістка Яніна Соколова, передають Патріоти України.

У ролику бойовики відверто розповідають про свою участь у війні на Донбасі, зізнаються в знищенні літаків ЗСУ та постачанні техніки в ОРДЛО з території Росії. "На плівках – доказ того, що саме Росія постачала на Донбас важку техніку: танки, БМП, самохідні ракетні зенітні комплекси, а головне – кілька "Буків". З одного з них і був збитий МН-17. Спочатку в Луганськ зайшла "Група Вагнера", під його безпосереднім керівництвом. Згодом багато хто з них отримали державні нагороди Росії, підписані Путіним. За вбивство людей бійці отримували зарплату. Наприклад, Савицький, який збив Іл-76 під Луганськом, погодився на зарплату в $6 000 на місяць", – зазначила Соколова.

Терорист Олексій Волгін: бої під Дебальцевим і свідоцтва про катастрофу Іл-76

Погоджуючись на роботу нібито за контрактом, терорист розповів, що воював у Чечні, в Югославії, в Україні, в Центральній Африці, в Судані та Сирії. Говорячи про Україну, окупант зізнався, що воював в Луганську і в Дебальцевому. Він нібито був військовим медиком в складі "Групи Вагнера", якою керував безпосередньо сам Вагнер.

"Втрати у нас були серйозні, у нас там горіло на одному полі, втрат досить багато було, потім ми пішли на Городище... А потім, вже коли саме Дебальцеве, там так, заруб серйозний був, з боку залізничного вокзалу ми заходили. У мене від взводу 12 осіб залишилося. Не поранених, не 200-х, не 300-х", – розповів про свій бойовий досвід на сході терорист Волгін.

Крім того, він додав, що його підрозділ тимчасово вивели з Донбасу після збиття Іл-76 з українськими десантниками. За словами Волгіна, причетних до трагедії розшукували.

Військовий квиток "вагнерівця" Волгіна.

Паспорт терориста Олексія Волгіна.

Дмитро Григорян: збив Ан-26

Другий найманець похвалився, що має безперервний бойовий досвід з 2014 по 2020 рік. Йдеться про Сирію і про війну на Донбасі. В окупації України Григорян брав участь з травня 2014 по серпень 2015 року.

"Я не був ні в якому підрозділі, ми заходили туди зі штабом Дельфіна – Тамбова. Це не "добровольці", ми від Степанича заходили туди. Я був коригувальником. Краснодон, Луганськ, Дебальцеве, Красний Луч, Алчевськ. Супроводжував ще з "нуля" вантажі (військову техніку з Росії. – Ред.). Працював з ПЗРК. Бойові пуски були. Бойове підтвердження було", – сказав "вагнерівець".

"Коротше скажу, що були підтверджені пуски з підтвердженим знищенням. Ан. Ми його збивали не ПЗРК, а "Буками". Це було в "ЛНР". Він там один був збитий з десантниками. Потім його взяли на себе якісь хлопці, нібито вони його з кулемета ушатали. Але я знаю, хто його збив", – зізнався Григорян.

Один з паспортів бойовика Дмитра Григоряна.

За участь у війні на Донбасі Григорян отримав нагороду.

Терорист Григорян, причетний до знищення Ан-26 ЗСУ.

Савицький Дмитро ("Сова"): зізнався в знищенні Іл-76 з десантниками ЗСУ

У третій частині ролика міститься запис розмови "куратора" з терористом, який збив Іл-76 в луганському аеропорту в червні 2014 року. На його борту загинуло 49 захисників України.

"Я самоучка, досвід є. "Игла" (ПЗРК. – Ред.). І в Слов'янську був. Було два бойових пуски. Один нормально, а один так. По великому транспорту. Там два розрахунки було, ми і ще один. Дві одразу ж, а потім третя (мова йде про пуски ракет. – Ред.). Дві там проср*ли, балони закисли. Ми поки балон поміняли, наступний вже... А там же ще з "Утеса" (добивали літак з кулемета. – Ред.). Два точно влучило. Один в ліву частину, під крилом, а другий в хвості", – розповів про свій злочин найманець.

Дмитро Савицький збив український Іл-76.

Терорист "Сова" причетний до загибелі 49 українських воїнів.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...