Хіти тижня. "Українським олігархам вже натякнули": У Росії розповіли подробиці хитрої угоди щодо Донбасу

Валерій Соловей вважає, що Україна має увійти в т.зв. Союзну державу, причому українській еліті буде забезпечена можливість вертикальної мобільності.

Валерій Соловей. Фото: соцмережі.

У рамках домовленості щодо Донбасу, Кремль може піти на значні поступки щодо газу і відкрити ринок для українського бізнесу й української економіки. Таке припущення в інтерв'ю зробив російський політолог Валерій Соловей, передають Патріоти України.

За його словами, при цьому Україна буде обмежена в кардинальних рішеннях у своїй зовнішньополітичній діяльності. "Українським олігархам зроблений натяк, що в разі вирішення конфлікту на Донбасі на умовах, які влаштовують Кремль, бізнесу відкриють російський ринок. Ніхто не збирається позбавляти Україну суверенітету, це помилка. Просто вона буде обмежена у зовнішньополітичній сфері. Також ніхто не хоче позбавляти Україну безвізу, це навіть на руку Росії. Багато українців перебувають на заробітках, а значить, суспільству важче опиратися", – припустив він.

Соловей сказав, що по задумці Кремля, Україна має увійти в т.з. Союзну державу, причому українській еліті буде забезпечена можливість вертикальної мобільності. "Можна буде стати союзними чиновниками. Так що є деякі вельми привабливі перспективи, які зараз розкриваються і пояснюються на закритих консультаціях. Якщо ж не вдасться заманити пряником, можуть спробувати задіяти батіг. Звичайна логіка переговорів. У Москві вважають, що готові до прориву по Україні і в цьому році його можна домогтися", – підсумував він.

Джерело: Обозреватель

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...