Хіти тижня. Усе - на чесно зароблені? Журналісти показали розкішний ресторан та іномарки чиновника "Укроборонпрому" (фото)

Заступник директора оборонного держпідприємства "Укрспецекспорт" Павло Старинець в своїй декларації не зазначив дорогі автівки та ресторан. Побут чиновника, попри офіційну зарплату, більше нагадує життя успішного бізнесмена. У розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" йдеться, що Старинець проживає в маєтку на 630 квадратів, повідомляють Патріоти України.

За словами експерта з нерухомості Юрія Новосела, вартість такого об'єкта на ринку стартує від 10 мільйонів гривень.

Розкішний маєток держслужбовець придбав наприкінці 2014 року. Тоді його зарплата складала у середньому – 25 тисячі гривень на місяць. Загалом за попереднє десятиріччя роботи в "Укрспецекспорті" увесь його офіційний дохід, якби він не витрачався, покрив би лише чверть такого будинку.

Дім записаний на матір Старинця, але жінка вже давно на пенсії. На запитання журналістів про походження грошей, мати чиновника запевнила, що її чоловік заробив на цей будинок у 90-ті роки, будуючи курятники.

Працівник "Укрспецекспорті" володіє декількома елітними авто. Зокрема, він є власником Land Rover Discovery Sport, вартість якої в офіційного дилера складає півтора мільйона гривень. Журналісти біля будинку зафіксували ще одне авто такої ж марки. На обох є "сімейні" номери чиновника "7877", тільки з різними буквами. На схожих номерах їздить і його робоча автівка Toyota Highlander. Чоловік також є власником дорогої Honda.

Не вказав у своїй декларації Старинець й розкішний рибний ресторан у столиці України під назвою "Фішер". Він записаний на Сергія Коваленка, який працює в інтернет-провайдері "Кабель-Воля". Фото розкішного ресторану у Києві працівника держпідприємства "Укрспецекспорт":

У соціальній мережі "Однокласники" батько чиновника – Віктор Старинець – вказав рідну сестру Сергія своєю племінницею, а вона відповідно його дядьком. Отже, номінальний власник ресторану ''Фішер'' і оборонний чиновник Павло Старинець – родичі.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...