Хіти тижня. "Усвідомлює та шкодує через образу": Великобританія зробила офіційну заяву про міжнародний скандал з гербом України

У посібнику з протидії екстремізму, підготовленому поліцією Великобританії, в розділі знаків і символів праворадикальних груп розмістили національний герб України.

Після скандалу з внесенням тризуба в посібник із протидії екстремізму Великобританія заявила, що глибоко поважає офіційні символи української державності. Відповідну заяву представника британського уряду в понеділок, 20 січня, було опубліковано на Facebook-сторінці посольства країни в Києві, передають Патріоти України.

"Ми визнаємо, що тризуб як головний елемент державного герба України має конституційне, історичне і культурне значення для народу України", – наголошується у тексті.

Також Британія заявила, що "усвідомлює та шкодує через образу", заподіяну появою українського тризуба в поліцейському посібнику.

"Як уже заявляли в поліції, у цьому документі чітко зазначено, що багато символів, наведених у ньому, не представляють інтерес у боротьбі з тероризмом", – пояснило посольство.

Представник уряду Великобританії підсумував, що країна залишається на позиціях повної підтримки незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...