Хіти тижня. Увійдемо в мережу повітряної безпеки НАТО: США готуються розгорнути в Україні мережу потужних радарів

Вчора, 11 березня, стало відомо, що американська компанія BARON - Critical Weather Intelligence готується розгорнути в Україні нові системи досліджень гідрометеорологічної діяльності. Зазначається, що Арсен Аваков дав старт перезапуску державної гідрометеорологічної служби. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу МВС.

Підкреслюється, що українські системи знаходяться ще на рівні минулого століття і з часів СРСР їх ніхто не оновлював. Тепер же МВС уклало меморандум з компанією, і в рамках домовленостей буде встановлено 13 великих радарів по всій країні. Також в Україні почнуть встановлювати різні датчики, які дозволять набагато швидше і ефективніше надавати дані про погодні явища. Суму контрактів не розголошують, але підкреслюють, що для повноцінної роботи потрібні спеціальні закони від Верховної Ради. Ці технології дозволять Україні увійти в мережу повітряної безпеки Альянсу.

«Дійсно, сьогоднішню подію можна назвати історичною. Адже проект буде містити тотальну модернізацію всіх систем спостереження, зв'язку, збору і обробки інформації. Впровадження нових комп'ютерних систем для прогнозування, яке буде підтримувати і стане основою промислового розвитку України, безпеки громадян і безпеки військових. Хочу зазначити, що ця система автоматизованого спостереження і прогнозування погоди - це основа систем автоматизованого управління розгортання військ», - сказав Сергій Брайлян.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...