Хіти тижня. Узурпатор "піднімає ставки": Білоруські прикордонники обстріляли польських бійців на їх власній території, - прикордонна служба Польщі

Білоруські прикордонники обстріляли польських солдатів – прикордонна служба Польщі - Фото

7 жовтня, ввечері, білоруські прикордонники обстріляли польських військових, які патрулювали кордон. Про це заявила прессекретарка Прикордонної служби Польщі підпоручик Анна Михальська, повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

"Патруль білоруської служби стріляв у напрямку солдатів Польського війська, які разом із прикордонниками патрулюють кордон. Імовірно, білоруський солдат використовував холості патрони, ніхто не постраждав. Можливо, цей постріл свідомо був спрямований не в ціль. Таких провокацій ми бачимо все більше", – сказала вона.

Михальська також повідомила, що протягом доби польські прикордонники запобігли 523 спробам незаконного перетину кордону з білоруської території. Затримали 35 мігрантів, громадян Іраку.

  • Від початку літа режим Лукашенка доставляє нелегальних мігрантів із Близького Сходу до кордонів Литви, Латвії та Польщі. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак назвав міграційну кризу "брудною грою Лукашенка і Кремля" .
  • 27 вересня ПАРЄ проголосувала за проведення дебатів щодо міграційної кризи на кордоні ЄС, хоча РФ активно виступала проти розгляду цього питання.
  • Наприкінці вересня на білоруському боці кордону з Польщею посилилися провокації. Йдеться про образи польських солдатів і офіцерів, імітацію кидання гранат і холості постріли.
  • 7 жовтня Європарламент прийняв резолюцію, в якій закликав притягнути до відповідальності в міжнародному суді режим диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...