Хіти тижня. "Вы должны нас встречать как самых дорогих гостей": Захарова зганьбилася зверненням до президента Грузії

Прессекретарка російського МЗС Марія Захарова публічно відповіла президенту Грузії Саломе Зурабішвілі на її слова про те, що росіяни повинні приїжджати в цю країну, "тому що люблять її".

Марія Захарова

Російська дипломатка заявила, що "туристи з Росії якщо щось і повинні, то відчувати, що їх зустрічають як найдорожчих гостей". Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook, написавши при цьому прізвище глави Грузії з помилкою (Зарубішвілі), передають Патріоти України.

"А на кожен позив кого б то не було поговорити на історичні чи політичні теми, турист з Росії повинен чути на свою адресу звичне доброзичливе "високо-високо в горах", – написала Захарова.

За її словами, саме за ці емоції туристи і платять гроші. Пост в соцмережі вона закінчила висловом: "Нічого особистого, просто бізнес".

Таку бурхливу реакцію у прессекретаря МЗС РФ викликало інтерв'ю Зурабішвілі Euronews.

Саломе Зурабішвілі

"Туристи (з РФ - ред.) повинні продовжувати приїжджати, тому що люблять Грузію, а політики повинні вирішувати проблеми, що лежать в основі події. Вирішення цього питання має на увазі об'єднання територій Грузії і, незважаючи ні на що, це не повинно вплинути на туристів, населення і мирне середовище", – заявила журналістам президент Грузії.

Як відомо, після масових протестів в Грузії в РФ заборонили туди перельоти.


Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...