Хіти тижня. "В Кремле очень боятся": Гіркін розповів свою версію, для чого РФ стягує війська до кордону з Україною (відео)

Кремль не хоче великої війни з Україною, так як «маленької переможної війни» вже не вийде. Про це заявив екскомандир підрозділів НЗФ «ДНР» Ігор Гіркін зробив в інтерв'ю російському YouTube-каналу «РОЙ ТВ», передають Патріоти України.

На думку Гіркіна, армія Росії вже не зможе здобути швидку перемогу над Україною, оскільки ЗСУ стали сильніше за роки війни, а також отримали впливових союзників: «В Кремле это понимают, и не хотят большой войны. Они ее не хотят 7 лет. И сегодня не хотят меньше, чем вчера, и еще меньше, чем позавчера».

За його словами перекидання військ РФ до кордонів України і в анексований Крим - це всього лише демонстрація військової потужності в надії налякати Україну. Гіркін додав: «Им бы год простоять, да полгода продержаться. Они боятся острейшего кризиса, который будет в случае войны. То что можно было легко сделать в 14-м году, относительно легко в 15-м, с приемлемыми потерями в 16−17-м, сейчас будет чрезвычайно тяжело. И в военном, и особенно в политическом… Удар России вызовет сверхскандал».

Також він вважає, що Росія опинилася в патовій ситуації і гідного виходу для неї немає: «С каждым месяцем экономическая ситуация в РФ будет ухудшаться, расходы на войска будут расти, а запал и готовность бить с каждым годом будет уменьшаться».

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...