Хіти тижня. В оточенні Ху*ла виникли розбіжності щодо України: Конфлікт набирає обертів

Між помічником російського президента Владиславом Сурковим і віцепрем'єром Дмитром Козаком виникла боротьба у вирішенні "українського питання".

Таку думку в інтерв'ю росЗМІ висловив директор Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, наближений до Суркова, передають Патріоти України.
Політолог пояснив, що Сурков відповідає за політичні та ідеологічні аспекти у Мінську, підтримує зв'язки з терористичними "ДНР" і "ЛНР". Козак - за економічні. . "Їхні ролі розподілені президентом. Вони обоє працюють на Путіна і будуть робити те, що він скаже", - каже Чеснаков.
За його словами, післявоєнний Донбас потребуватиме великих інвестицій. Саме тому економісти на чолі з Козаком вважають, що Донбас краще комусь віддати, щоб зменшити витрати і домогтися зняття санкцій. "Та віддай ми хоч сто Донбасів, санкції не знімуть. Європейці, можливо, захочуть, а американці – точно ні", - вважає Чеснаков і нагадує, що існує ще низка інших санкцій, зокрема "кримські" та персональні.

Чесноков радить "не грати з Україною в піддавки" і виконувати Мінські домовленості. "Завдання України - не дати Донбасу особливий статус, про що вже заявив Зеленський. Тому вони крутяться - пропонують особливий статус тільки на перехідний період, на три-п'ять років, або особливий статус після повного роззброєння ополчення (тобто, ніколи). У Росії завдання протилежне - домогтися для Донбасу особливого статусу - справжнього, постійного, твердого. Закріпленого в українській Конституції і українських законах чітко і беззастережно, щоб потім не можна було скасувати, щойно підтримка Росії припиниться. Економістові здається, що Україні треба підіграти, тим більше, що Київ пом'якшив риторику і поводиться майже лагідно", - каже Олексій Чеснаков.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...