Хіти тижня. В Українському парламенті прийняли рішення про призупинення участі в ПАРЄ

Профільний комітет Верховної Ради рекомендував призупинити участь української делегації в роботі ПАРЄ і попросив спікера Андрія Парубія відкликати запрошення спостерігачів асамблеї на дострокових парламентських виборах.

Комітет у закордонних справах рекомендував ВРУ призупинити участь постійної делегації в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи до отримання висновків Венеціанської комісії, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Як заявив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, на засіданні комітету 1 липня йшлося про те, щоб не відновлювати роботу до виконання найважливіших моментів, які були у всіх резолюціях ПАРЄ за останні п'ять років.

Зокрема, Росія повинна без будь-яких умов звільнити захоплених у полон українських військових, моряків та політичних ув'язнених, які перебувають на території країни-агресора, окупованому Криму та Донбасі, повідомив нардеп. Ар'єв зазначив, що РФ також повинна забезпечити права кримських татар. За словами керівника комітету Анни Гопко, Росія має виконати сім резолюцій.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...