Хіти тижня. В уряді запропонували повністю скасувати найважливіший податок

При цьому інші збори хочуть підняти.

Міністр економічного розвитку Тимофій Милованов запропонував скасувати в Україні один із податків – єдиний соціальний внесок (ЄСВ). А ось інші збори - підняти. Про це чиновник написав у Facebook, запропонувавши до обговорення варіант податкової реформи, передають Патріоти України.

На його думку, найважливіший економічний актив України – це люди. "Тому бажано, щоб податки стимулювали створення робочих місць і підвищення зарплат. Для цього потрібно максимально знизити оподаткування праці. А звідки ж взяти кошти на оплату вчителів, лікарів, пожежників, науковців, та на пенсії? Я би пропонував збільшити податки на активи – нерухомість тощо, та залишити ПДВ. Я розумію, що на сьогодні це неможливо, але я би розглянув таку реформу", – написав Милованов.

Що пропонує Милованов:

  1. Скасувати ЄСВ.
  2. Максимально знизити податок на дохід фізичної особи.
  3. Для компенсації – підняти податок на нерухомість.
  4. Також для компенсації підняти податок на землю та інші активи.
  5. Поліпшити збір податків на нерухомість та інші активи.
  6. Не чіпати ПДВ. Поліпшити його збір.
  7. Продовжувати детінізацію економіки прямими й непрямими методами.
  8. Надавати державну підтримку бізнесу тільки за умови роботи в білу і створення достатньої кількості робочих місць.

За словами міністра, всі ці вісім пунктів – до обговорення. Їхня ідея – зняти з порядку денного питання ФОП, забезпечити стимули для створення робочих місць, підвищення зарплат і зменшення безробіття.

"На жаль, на практиці змінювати систему податків дуже складно. Тому що є великі видатки – на оборону, поліцію, допомогу бідним, розвиток інфраструктури, інші капітальні інвестиції, медицину, освіту та науку. І будь яка радикальна зміна в оподаткуванні може розбалансувати надходження й залишити певні важливі частини суспільства без фінансування. Але обговорювати потенційні зміни – важливо й корисно", – підсумував Милованов.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...