Хіти тижня. Важко відняти першу шапку, а далі - вже ні: Янукович з сестрою своєї кухарки будує нове "Межигір'я" під Сочі, "віджимаючи" землю у місцевих, - ЗМІ

Вічно легітимний президент-втікач Віктор Янукович вляпався в ще один скандал. Так, "захисник стаусів" за допомогою судів у жителів Сочі «віджав» ділянку з озером в заповідній зоні. Місцеві на знаменитому курорті скаржаться, що він обманним шляхом скуповує у них землі, зазначають Патріоти України.
Колишній президент взявся скуповувати гектарами землю в Сочі. Причому, міська влада не хоче віддавати Януковичу родючі ділянки, але обростати нерухомістю Віктору Федоровичу допомагають суди.

Віктор Янукович, який рік тому був заочно засуджений до 13 років ув'язнення, не втратив прагнення жити красиво. Він взявся скуповувати гектари територій у Сочі. Причому міська влада не хоче віддавати президенту-втікачу родючі ділянки, але обзаводитися нерухомістю Віктору Федоровичу допомагають суди.

Оформлює на співмешканку

Офіційним покупцем землі є співмешканка Януковича Любов Полежай. Вона стала громадянкою Росії та змінила прізвище на дівоче – Садикова. Спершу Полежай відсудила в адміністрації Сочі 1 га у Хостинском районі міста. А суду пояснила, що вибрала собі ділянку, за свій кошт виготовила схему для кадастрової карти. Але Департамент архітектури, містобудування та благоустрою адміністрації міста чомусь відмовив.

І Центральний суд Сочі зобов'язав чиновників внести ці дані в кадастрову карту курортного міста. Зараз Любов знову звернулася за "захистом" в російський суд – цього разу адміністрація міста не захотіла узаконити 2,2 га землі для сільськогосподарського використання в селі Прогрес (Великий Сочі).

Чиновники пояснювали суду, що ділянка частково розташована в охоронній зоні. Адже там розміщена розподільна міська електрична мережа, у якій заплановані ремонт і реконструкція.

"І, за правилами землекористування і забудови муніципального утворення міста-курорту Сочі, ділянка розташована в зоні забудови індивідуальними будинками садибного типу. І не призначена для сільськогосподарського використання", – запевняли вони служителів Феміди.

Але суд постановив задовольнити всі забаганки колишньго президентського подружжя. А відмову чиновників визнав незаконною.

Вирощували чай і смажили шашлики

Селище Прогрес, на території якого сім'я колишнього президента захоплює території, розташоване в мальовничому місці знаменитого курорту – на гірському схилі в межиріччі Мацеста й Агура і неподалік від берега Чорного моря. Рієлтори пропонують тут ділянки під індивідуальну житлову забудову ціною $22-74 тис. за 6-8 соток. Тобто вартість придбаної Януковичем землі грубо можна оцінити майже в 3 млн доларів.

Ми поспілкувалися з тутешніми жителями в соцмережах, які просто в шоці від того, що відбувається. "Там рівне місце, озеро, природа і особливо цінні землі. Там вирощували чай, фундук. Тепер заповідники віддають під забудову", – розповідає Ігор. За його словами, раніше тут був фруктовий сад, який також вирубали для будівництва котеджів.

Водночас місцевим прекрасно відомо, хто захоплює землю. "77 га пішли під індивідуальне житлове будівництво, 7 га – під міське кладовище, та плюс Януковичу 3 га під підсобне господарство в самому центрі села (колишньої Абазінки) з озером, на якому всі шашлики безкоштовно смажили. Бог із тим Януковичем, але коли похорони відбуваються, там не роз'їхатися – дорога вузька", – скаржаться вони в соцмережах.

Особняк Януковича на вулиці Єсауленка в Сочі


Кілька років тому містяни розповідали нам, що перший особняк і земельну ділянку, які дуже нагадують мініатюрне Межигір'я, Янукович спорудив на вулиці Єсауленка. Тоді у них почалися проблеми з водою, яку через будівництво стали часто відключати.

Торік навколо напівзруйнованої будівлі НДІ культурології (по сусідству з маєтком Януковича) виріс паркан і з'явилася охорона, потім пішов під знесення один із корпусів історичної будівлі. Сочинці підозрюють, що на цю територію теж поклав око український президент-втікач.

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...