Хіти тижня. Велика війна з Росією: "Вони зможуть вражати наші цілі, навіть не перетинаючи кордон", - Смешко

Якщо РФ вирішить застосувати проти України авіацію, їй не потрібно буде навіть перетинати російсько-український кордон. У 1999 році операцію в Югославії виграли взагалі без наземного компонента. Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив Ігор Смешко, який очолював СБУ в 2003-2005 рр., , зазначають Патріоти України.

"В Югославії в 1999 році операція була виграна без наземного компоненту. Якщо буде застосовано з боку Росії космічно-авіаційний компонент, вони зможуть вражати наші цілі, навіть не перетинаючи кордон російсько-український. І ми до цього часу не розумієм, що війна може бути не просто позиційна, як зараз. А вона може бути із застосуванням тих сил і засобів, де наша протиповітряна оборона може не витримати", - сказав Смешко.

Він нагадав, що Росія зараз здійснює перевірку боєготовності військ на кордоні з Україною.

"Все угрупування розвернуто, причому розвернуто з трьох напрямків. Всі військові навчання вже проведені. Укомплектовано, ешелоновано", - сказав він.

На жаль, сподіватися на те, що ОБСЄ в даному випадку чимось нам допоможе - це наївно, тому що ця організація історично не втручається у військовий конфлікт, вона фіксує", - додав Смешко.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...