Хіти тижня. "Верной дорогой идете, товарищи!": Російські окупанти перейменували Донецьк у Сталіно

У терористичних республіках Путіна на сьомому році вторгнення Росії в Україну на повну розгорнувся процес повернення історичних назв україножерського режиму "Отца народов", за втраченим "Величием" котрого так тужать у Кремлі, зазначають Патріоти України. Слідом за "поверненням" Луганську назви Ворошиловград, настала черга і "старшого брата" - і в ієрархії "ЛДНР," і в злочинах комунізму проти людства.

Окупанти перейменували Донецьк у "Сталіно"

Голова так званої «Донецької народної республіки» Денис Пушилін підписав указ, який дозволяє використовувати відносно Донецька назву «місто Сталіно».

У «документі» йдеться про те, що найменування «місто Сталіно» буде використовуватися поряд з найменуванням «місто Донецьк» при проведенні заходів, пов'язаних з Другою світовою війною. Зокрема Днем Перемоги 9 травня.

Зазначимо, що назву Сталіно Донецьк отримав у березні 1924 року, через два місяці після смерті Леніна. З документа випливає висновок, що місто було названо на честь Леніна: «Виконком вважає, що символом, що характеризує нашого великого тов. Леніна, буде „сталь“, вирішили перейменувати м. Юзівку — на місто Сталіно, а округ і завод Сталінським…». (Документи засідання Пленуму Юзівського Окрвиконкому від 8-го березня 1924 року, протокол № 7.

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...