Хіти тижня. "Від дозволу Данії по "Північному потоку-2" виграли Україна та США", - Die Welt

Данія після 3 років роздумів дала "зелене світло" російському газопроводу "Північний потік-2". Пропагандисти РФ намагаються піднести цю подію як перемогу, проте все не так райдужно.

Чому росіянам не варто радіти через згоду Данії на будівництво "ПП-2", розповіло впливове німецьке видання Die Welt, передають Патріоти України.

30 жовтня Данія дала дозвіл на прокладку труб в своїй економічній зоні кремлівському газопроводу "Північний потік-2". Данська влада роздумували з цього приводу 3 роки і відхилили кілька заявок росіян.

Пропагандисти РФ прийшли в скажений захват через те, що було усунуто останню перешкоду для будівництва "ПП-2". Однак все не так райдужно - Кремль вже програв газову війну.

В Die Welt відзначили, що РФ не встигає добудувати свій газопровід до закінчення терміну транзитного контракту з Україною (до 31 грудня 2019 року). Газпрому доведеться укладати новий і погоджуватися на умови Києва. "Не уклавши додаткового договору, "Газпром" не зможе виконати свої зобов'язання з постачання газу перед західноєвропейськими клієнтами. Тому російський концерн доклав усіх зусиль, щоб до кінця року отримати в своє розпорядження альтернативний маршрут для "Північного потоку-2". Але в цьому "Газпром" зазнав невдачі". - констатували німецькі журналісти.

Вони нагадали про підготовку США до введення жорстких санкцій проти російського газопроводу. Це стане ще одним важким ударом для російського проекту.

Варто відзначити, що РФ вклала в "Північний потік-2", покликаний позбавити Україну транзиту, понад 11 мільярдів доларів. Тепер даний проект виявився фактично марним. Підкосила його і директива США, обмеживши потужності ще недобудованому газопроводу.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...