Хіти тижня. Відомий російський режисер запропонував Путіну дозволити Кавказу вийти зі складу РФ, той відреагував

Російський режисер Олександр Сокуров під час засідання Ради з прав людини за участю президента РФ Володимира Путіна запропонував «відпустити» зі складу РФ регіони Кавказу. Про це повідомляє "Медуза", передають Патріоти України.

Під час свого виступу по відеозв'язку Сокуров сказав, що зовнішня політика Росії «здається дуже дорогою для такої небагатої країни» і що «на утриманні» РФ перебувають Білорусь, Південна Осетія і Абхазія. Говорячи про Північний Кавказ, режисер згадав про протести в Інгушетії через передачу Чечні частини території республіки і заявив, що «Кавказ стає мононаціональним», а росіян «багато хто починає не любити».

«З нами хочуть розлучитися… Давайте відпустимо всіх, хто не хоче жити з нами в одній державі. Побажаємо удачі всім... падишахам, я не знаю, усім, хто хотів би починати жити своїм життям», — сказав Сокуров наприкінці виступу.

Крім того, режисер заявив, що не варто переслідувати молодих людей через активну громадянську позицію, закликав припинити переслідування некомерційних організацій і виступив за необхідність «активної сильної опозиції».

Путін у відповідь сказав, що у режисера «не виступ, а маніфест, набір страхів». Глава Кремля заявив, що в РФ «дві тисячі територіальних претензій по країні» і що під час голосування за поправки до Конституції російські регіони, зокрема Кавказ, не виявили бажання відокремитися від РФ.

«Не буди лихо, як у нас кажуть. До цього дуже серйозно треба ставитись. І поверхнево ось так на всю країну про це говорити не можна навіть вам… Щодо того, що ми годуємо когось, не годуємо, розпустити, не розпустити. Хіба російський народ, про інтереси якого ви зараз сказали, хіба він зацікавлений у розпаді РФ? Хіба це буде тоді Росія, яка створювалась як багатонаціональна і як багатоконфесійна країна? Ви хочете нас перетворити на Московію? Ну, в НАТО так хочуть зробити», — відреагував Путін на промову Сокурова.

Пізніше режисер сказав "Север.Реалии", що під час зустрічі у нього «стався серйозний конфлікт із президентом», і відмовився від коментарів.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...