Хіти тижня. "Війна чи ні, але він прорахувався": The Economist випустив "знакову" обкладинку з Путіним у куті (фото)

Авторитетний британський журнал The Economist випустив обкладинку із президентом РФ Володимиром Путіним. Господар Кремля стоїть у червоній кімнаті з пензликом у руці, причому один кут з контуром карти України не зафарбований, передають Патріоти України.

"Погана робота Путіна. Війна чи ні, він прорахувався", – говорить заголовок The Economist. Видання зазначає, що незалежно від того, чи вторгнеться він в Україну, чи відступить, Путін завдав шкоди Росії.

Як йдеться в публікації, 14 лютого Путін погодився з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим про те, що, незважаючи на попередження Заходу про неминуче вторгнення в Україну, дипломатія має продовжуватися. На день пізніше Міністерство оборони Росії заявило, що деякі з приблизно 180 000 військовослужбовців, дислокованих на кордоні з Україною, мають бути виведені до казарм після завершення військових навчань.

"Чиновники і ринки зітхнули з полегшенням. На жаль, розвідка з відкритих джерел невдовзі показала, що, хоча деякі підрозділи відійшли, багато інших готувалися до бою. З відвертістю, яка збила Путіна з пантелику, багато співробітників західних служб безпеки звинуватили його в брехні, подвоївши свої попередження про російське вторгнення, що насувається", – пише журнал. Тепер, навіть якщо російські війська відступлять, ця криза ще не закінчиться.

"І що б не сталося, війна чи не війна, Путін завдав шкоди своїй країні, створивши цю ситуацію", – вважає редакція видання.

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...