Хіти тижня. Війна за Нагірний Карабах: Вірменські війська контратакували азербайджанську армію, з обох боків великі втрати

Збройні сили Вірменії зазнали серйозних втрат унаслідок бойових дій в Нагірному Карабасі протягом 27-28 вересня. За даними азербайджанської розвідки, втрати вірменської армії в живій силі склали понад 550 осіб убитими і пораненими, зазначають Патріоти України.

Також повідомляється, що військові Азербайджану знищили 22 танки, 15 зенітно-ракетних комплексів «ОСА», 18 безпілотників, вісім артилерійських установок і три склади боєприпасів противника на різних напрямках.

У Міноборони Азербайджану додали, що під час боїв поблизу села Талиш загинув командир десантно-штурмового батальйону ЗС Вірменії, а особовий склад військової частини зазнав великих втрат.

“Через велику кількість поранених в армії противника спостерігається нестача ліжок у військових госпіталях і цивільних лікарнях, а також нестача запасу крові», – додали у відомстві. Водночас прессекретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян повідомляє у Facebook, що армії оборони Арцаха відбила деякі раніше втрачені позиції, через це кілька десятків трупів противника опинилися на вірменській стороні. Кількість загиблих не уточнюється.

«Протягом ночі тривали запеклі бої на південному, південно-східному і північному напрямках лінії фронту. Внаслідок контратаки частин армії оборони противник зазнав великих втрат в живій силі й техніці», – стверджує Шушан.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...