Хіти тижня. "Він збирається створити розкол. А розкол - найбільший гріх!": Глава Кіпрської церкви жорстко засудив патріарха РПЦ через релігійну війну проти помісних церков-сестер та невизнання ПЦУ

Архієпископ Кіпрський Хризостом жорстко засудив патріарха РПЦ Кирила за релігійну війну проти церков, котрі визнали автокефалію Православної церкви України. Свою позицію предстоятель висловив в інтерв'ю Politis, переклад частини якого опублікував на своїй сторінці у Facebook заступник голови управління ПЦУ із зовнішніх зв'язків Євстратій Зоря, зазначають Патріоти України.

Зокрема, предстоятель однієї з найдавніших найдавніших помісних Церков Сходу, що має 10-е місце в диптиху автокефальних помісних Церков, назвав неприйнятним те, що Кирил відмовився від співслужіння або бажає припинити поминання імен архієпископа Афінського і Олександрійського патріарха.

"Він збирається створити розкол. А розкол – найбільший гріх. Я цього не розумію. Він хоче бути першим. Я сказав йому, що ви ніколи не будете першим. За останні 17 століть Константинопольський патріарх був визначений як перший серед усіх східних православних предстоятелів. Зупиніться нарешті! Ми не можемо закривати очі. Ви повинні це зрозуміти. Але егоїзм не дає йому бачити чітко", – сказав архієпископ Кіпрський.

Крім того, він різко розкритикував проросійську позицію окремих архієреїв Еладської церкви - митрополитів Лімассолу, Киккосу і Тамасосу з питання неминучого розколу, що суперечить рішенням Священного Синоду не чіпати офіційну позицію.

"Священний Синод уже вирішив. Ви повинні його поважати. Тепер вони мали окрему конференцію з росіянами, хоча був скликаний Священний Синод і вирішили в питанні автокефалії України залишатися нейтральними. Вони виступають на конференції й займають позицію проти Вселенського патріархату. Це неймовірно! Адже Священний Синод вже вирішив. Поважайте це рішення. Їм навіть не соромно. Найпростіше – покарати їх і дорікати. Якщо вони не почнуть змінюватися. Ви знаходитеся в одному човні..." – застеріг владика Хризостом.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...