Хіти тижня. Вода для окупованого півострова: Природа сама розвінчала райдужні очікування "Гобліна"

На території тимчасово окупованого Криму знову зменшилася кількість води.

За даними Гідрометцентру Криму, загальний сумарний запас води на початок липня склав 83.31 млн куб. метрів, що на 1.85 млн куб. метрів менше, ніж місяць тому, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

«Триває інтенсивна спрацювання запасів, що залишилися води водосховищ природного стоку», - йдеться в повідомленні.

Також загальний сумарний запас води у водосховищах до початку липня на 97.91 млн куб. менше, ніж на початок липня 2019 року.
Видання нагадує, що раніше «глава» окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов стверджував, що після сильних червневих злив в Криму в Аянське, Сімферопольське і Партизанський водосховища надійшло понад 300 тисяч кубометрів води. За його словами, «повністю закрити потребу стане можливо після затвердження заходів по перекиданню води з Тайганського водосховища потужністю в 60 тисяч кубометрів води на добу».

Схоже, природа сама розвінчала райдужні очікування зрадника Аксьонова.

Крім того, провідний спеціаліст російського Центру погоди «Фобос» Євген Тишковець вказав на те, що після затяжної посухи, яка почалася з осені 2019 року, літні дощі повністю не вирішать проблему дефіциту води в Криму.
Нагадаємо, що раніше Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Після анексії Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили. Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення грунту на півострові. Влада Криму регулярно закликають жителів півострова економити воду.

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...