Хіти тижня. Волонтерка, яка зробила резонансною справу вбитого бойовика, повідомила про погрози

Галина Однорог має намір звернутися до СБУ, оскільки боїться за своє життя.

Джумаєва раніше випустили з СІЗО

Маріупольська волонтерка Галина Однорог, яка зробила резонансною справу бойовика "ДНР" Романа Джумаєва, якого сьогодні знайшли вбитим, побоюється за своє життя, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

У даний момент Однорог знаходиться в Грузії. Про подію вона дізналася від військовослужбовців. "Мама Джумаєва звинувачує у вбивстві саме мене. Фізично не я його вбила. Я зробила все для того, щоб про нього дізналася вся країна. Але сьогодні мені вже страшно за моє власне життя. Раніше мати Джумаєва погрожувала моїй мамі, дзвонила мені. Спершу пропонувала гроші - нібито на допомогу нашим військовим. Це було просто смішно чути. Також як і Джумаєв, коли відкрив свою піцерію, вивісив синьо-жовтий прапор і написав "ветеранам АТО знижка 10%". А потім мені погрожували - і Джумаєв, і Кірсанов (це коректувальник, якого суд також відпустив). Він ще коли був за ґратами говорив: "Чекай, до тебе прийдуть. Ти не посміхайся". І мама Джумаєва погрожувала - щоб я "залишила в спокої її дитину". І сьогодні мені скинули відео, на якому вона сидить, плаче і у всьому звинувачує мене. Я вважаю, що винна вона сама в тому, що виростила вбивцю. Нехай вона скаже це мамам морпіхів, яких я проводжаю - їм по 21, 23, 24 роки", - розповіла волонтерка.

Однорог не виключила того, що буде звертатися в СБУ, адже боїться за своє життя. "Я тепер боюся повертатися, і не знаю, що мені робити. Мені і так раніше погрожували, писали навіть із Донецька, - до цього я звикла. Але те, що сталося - це серйозно. Буду дзвонити в СБУ і думати, що мені далі робити. Я розумію, що їй нема чого втрачати, і якщо вона звинувачує мене, то наступною жертвою, як помста, можу стати я".

Вона нагадала, що в останні півроку активісти Маріуполя домагалися того, щоб Джумаєва було покарано за вбивства українських воїнів. "Про Джумаєва я дізналася півроку тому – у грудні, коли він прийшов погрожувати дружині глави нашої районної ради. За цей час я підняла його справу і зробила її резонансною. Я їздила до нього на суди, підключила всі можливі ЗМІ. Завдяки нам про нього дізналася вся Україна... я про це говорила скрізь, аж до президента. Тому мати Джумаєва звинувачує саме мене", - додала вона.

У той же час Однорог не знає, хто міг убити колишнього найманця РФ.

Терориста Романа Джумаєва розстріляли впритул 16 вересня.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...