Хіти тижня. "Вони обіср*лися! Зелю - геть!" - заявив уночі Сергій Стерненко. Заявив у мегафон. Із сотнями прихильників": Бутусов про те, як акція під будинком президента знищила владу Зеленського

Протестна акція під будинком президента Володимира Зеленського на підтримку активіста Сергія Стерненка, якого підозрюють в умисному вбивстві, показала нездатність влади брати на себе відповідальність у резонансних справах. Такою думкою на своїй сторінці у Facebook поділився журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що після рішення відправити активіста під домашній арешт на 60 діб, той повинен був поїхати додому. "Вони обіс*алися! Зелю – геть!" – заявив уночі Сергій Стерненко. Заявив у мегафон. Із сотнями прихильників. Під вікнами квартири президента Зеленського. Хоча насправді Стерненко повинен був їхати зараз під конвоєм до Одеси, за місцем відбування домашнього арешту", – зазначив він.

Бутусов нагадав, що голова Шевченківського райсуду Києва, де розглядали справу одеського активіста, буквально примчав на зустріч до адвокатів Стерненка, пообіцявши нібито "переглянути і пом'якшити рішення – аби уникнути конфлікту". В результаті активіст попрямував "у гості" до глави держави.

"Насправді зараз влада президента Зеленського була знищена. Стерненко показав, що рішення, гарантом яких є президент, нічого не варті. А річ у тім, що президент, який має рейтинг, але не має політичної суб'єктності, має владу, інститути якої не мають авторитету... це лише інструменти в руках громадянського суспільства", – переконаний журналіст.

За його словами, навіть невелика частина українського суспільства, яка спирається на елементарну справедливість, виглядає сильнішою за "величезну державу тут, у конкретній точці, під вікнами президента".

"І чим менше рішень і відповідальності братиме на себе президент, чим більше робитиме вигляд, що він ні до чого до резонансних подій у країні, тим частіше йому доведеться затикати вуха подушкою", – підсумував Бутусов.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...