Хіти тижня. "Вова! ***дуй до Ростова": Як Зеленського зустрічали у Львові (фото, відео)

Під час пікету невідомі порізали шини в авто партійцям "Демократичної сокири", а дівчатам-активісткам довелося піти, не дочекавшись президента.

17 вересня, під час робочого візиту до Львова президента Володимира Зеленського пікетувало одразу декілька груп протестувальників, повідомляють Патріоти України.

Так, поблизу Митрополичих садів, де Зеленський представив свою команду на місцевих виборах та стратегію розвитку Львівщини його пікетували представники партій "Демократична сокира", "Європейська солідарність", ГО "Справа громад" та небайдужі активісти.

Під час пікету Зеленського невідомі порізали шини в авто партійцям "Демократичної сокири". Активісти написали заяву в поліцію, заявляють на своїй сторінці в Facebook. "Біля Будинку вчених ми намагалися вручити Зеленському імпровізований квиток на поїзд до Ростова. За нами ходили якісь люди в цивільному. Пильнували нас. Один тітушка намагався вирвати плакат. Поліція його чомусь не затримала. Навпроти мене став поліцейський і каже — відійдіть, дотримуйтесь дистанції, у нас карантин! Але ж я стояла на місці, він сам підійшов. Схоже Зеленському намагаються створити теплу ванну — роблять все, лиш би він не бачив невдоволення народу", - говорить активістка Христина Груник. Каже, що не належить до жодної з партій.

Під час відвідин президентом ІТ-центру SoftServe на протест вийшли представники малого бізнесу, які хотіли підтримки у спрощенні системи оподаткування та скасуванні касових апаратів для ФОП. По закінченню візиту гарант підійшов до них і пообіцяв дати доручення розібрати ініціативи підприємців.

Також, анонсувалося, участь Володимира Зеленського в політичному ток-шоу "Говорить великий Львів". Під телестудію підійшло декілька активістів — переважно жінок. Вони тримали плакат "Вова ###дуй до Ростова" а також іпровізований квиток на потяг "Україна-Ростов" в одну сторону.

Спершу представники Управління державної охорони просили дівчат відійти від телестудії на інший бік вулиці. Активістки відмовились, та їм не перешкоджали стояти біля входу. "Посилались на Закон "Про державну охорону органів державної влади та посадових осіб", мовляв можуть вимагати у нас знаходитись на визначених місцях або покинути це місце. Ми вийшли на мирну акцію протесту, ми не є небезпечні, зброї не маємо. Хотіли запитати президента чому він так не любить нашу армію", - каже активістка ГО "Справа громад" Оксана Голяк. Оскільки президент довго не з'являвся активісти згодом пішли.

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...