Хіти тижня. Все почалося після візиту Суркова: Росія завдала по "ДНР" важкого удару

На окупованому Донбасі масово зупиняють роботу шахти. Економічний стан "республіки", який і так був критичним, погіршився в рази. Зріє народне обурення.

Про те, що відбувається зараз в "ДНР", розповів Telegram-канал "Вільнодумець" з посиланням на друзів-шахтарів з ОРДЛО, передають Патріоти України.

Останнім часом з вуглевидобутком на окупованому Донбасі почало твориться щось дивне, йдуть "незрозумілі процеси". "Працювали, працювали, а потім - бац, і майже всі зупинили, як по команді. Місцеві шахтарі далекі від політики і не пов'язують це з недавнім візитом помічника В. Путіна Владислава Суркова в Донецьк", - розповів блогер.

За його даними, після цього гучного візиту припинили роботу ДМЗ, ЮМЗ, "Єнакіївський МЗ" вже ледве дихає, як і "Макіївський МЗ". "У Донецьку працюють, якщо це можна назвати роботою, від сили 4 шахти, а й вони на межі зупинки. У Макіївці працюють 3 шахти", - розповів блогер.

З його слів, працівникам підприємств нічого не пояснюють, ніхто не знає, що буде далі.

"Вільнодумець" підозрює, що пов'язані ці процеси з указом шахті не відвантажувати вугілля для відправки в Росію залізницею. Був він даний якраз під час візиту Суркова в Донецьк, і це явно не збіг. "Раніше вугілля з "ДНР" відправляли в Ростовську область, а там він вже ставав російським і звідти його з російськими документами відправляли навіть за кордон. Але ось після візиту високого гостя ешелони з вугіллям стоять на під'їзних шляхах і в тупиках, оскільки "старші брати" нібито не хочуть займатися перепродажем денеерівського вугілля", - зазначив блогер.

Він уточнив, що це рішення стало ударом для вже "загинаючиюся" економіки "ДНР". "Фінансування Росія урізала на 40% і сказала живіть за коштами. А ці кошти були в основному від продажу вугілля, металургійної продукції ну і контрабанди підроблених сигарет", - зазначив "Вільнодумець".

З його слів, саме через це бюджетники "ДНР" почали масово скаржитися на затримки зарплат. Народ сильно напружений і на порозі бунту.

У блогера є дві версії, чому Москва завдала по "ДНР" важкий удар. Перший - підготовка Москви до того, щоб остаточно "злити" Донбас Україні. Друга - проблеми в паспортизації Донбасу. "Може, це просто російська відповідь денеерівцям на їх неактивне отримання паспортів "ДНР", а потім і паспортів РФ? Виходить, сидять собі донбасята, тримають паспорти України і таємно мріють про її прихід? Ух і хитрі! Ні, Росія таке не потерпить: всі в чергу за російськими паспортами, щоб українського нічого не залишилося. Скрізь вже, навіть на капітальних будинках, де були хоч якісь символи України, позбивали. А далі вже можна проводити і всякі голосування під наглядом сліпого ОБСЄ і говорити: не винувата , вони самі захотіли!" - припустив "Вільнодумець".

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...