Хіти тижня. Все таємне стає явним: Хто насправді віддав наказ про кривавий розгін Майдану 30 листопада 2013-го (відео)

За дивним збігом обставин, єдиним ЗМІ, чиї камери працювали в центрі столиці в ту ніч і фіксували початок «зачистки» - був телеканал Інтер, що належить Льовочкіну і Фірташу.

Журналісти прямо назвали Сергія Льовочкіна реальним «замовником» кривавої бійні на Майдані 30 листопада 2013 року. Про це заявив політичний оглядач Микита Варламов, коментуючи журналістське розслідування, що вийшло в ефірі «4 каналу», передають Патріоти України.

«Вся Україна пам'ятає страшну ніч семирічної давності. Це ніч розгону людей на Майдані. Криваві кадри жорстокого побиття сотень невинних людей і студентів тоді облетіли весь світ. І ось уже сім років ми чекаємо відповіді на питання: хто ж дав команду «зачистити» Майдан? Хто винен у масовому побоїщі в ніч на 30 листопада 2013 року в центрі столиці?
Все вказує на те, що людиною, яка дала команду «фас» - був тодішній глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін. Днями на «4 каналі» вийшло розслідування, де прямо говориться про це. Багато людей в «зачистці» Майдану досі звинувачують екс-президента Віктора Януковича. Але люди, які були в той час досить до нього близькі, в один голос стверджують: для цього Янукович був занадто боязкий. Він, незважаючи на показну суворість, занадто боявся відповідної реакції, як від своїх же співгромадян, так і від міжнародної спільноти. Тому віддати настільки жорстоку команду екс-президент, просто, не міг.

Екс-нардеп від Партії Регіонів Тарас Чорновіл згадує, що у фатальний вечір після повернення з Вільнюса, де так і не відбулося підписання угоди про Асоціацію з ЄС, Янукович зустрічався з Льовочкіним, і той доповідав про заворушення на Майдані.

«Янукович, я знаю його, дуже боявся крові, він боягуз страшний, і сказати «зачистити Майдан» Янукович не міг за визначенням. «Очистити» Майдан, а ви розумієте, що для силовиків значить «зачистити» і «очистити». Очистити - це відтіснити, а зачистити - це зробити криваву різанину. Хтось повинен слово «очистити» поміняти на «зачистити», я не знаю, хто крім Льовочкіна, міг передавати ці дані», - каже Чорновіл.
Не виключено, стверджують журналісти, що Льовочкін спотворив команду Януковича абсолютно свідомо. І в цьому вони солідарні з авторами інших розслідувань, доповнюючи вже існуючі версії новими деталями. Ми ж пам'ятаємо, як в ЗМІ обговорювалася інформація про те, що Льовочкін на посаді глави АПУ міг спеціально спровокувати розгін Майдану в помсту за те, що саме група Льовочкіна-Фірташа влітку 2013 року була відсунута від контрабандних потоків на митниці, з якої вони годувалися довгий час. Погодьтеся, втрати сотень мільйонів, а то й мільярдів доларів - досить вагома причина для того, щоб дочекатися слушного моменту і завдати Януковичу удару у відповідь.
У публічній площині, нагадують коментатори з оточення екс-президента, таке протистояння виражалося і в протистоянні між Льовочкіним і секретарем РНБО Андрієм Клюєвим, яке досягло апогею напередодні Євромайдану. Все логічно - Клюєв з орбіти Януковича, Льовочкін - близький до Фірташа. Завдання Льовочкіна - послабити тих, хто був ближче всього до Януковича і підставити самого Гаранта. Тому Льовочкін дав команду «фас», і тут же написав заяву на звільнення, зумівши зробити «фінт вухами» і в останній момент «зістрибнути з палаючого поїзда». А Клюєв і Янукович, в яких полетіли всі звинувачення, за підсумком були змушені «розгрібати» те, що наворотив екс-глава Адміністрації, і незабаром покинули країну.
До речі, за дивним збігом обставин, єдиним ЗМІ, чиї камери працювали в центрі столиці в ту ніч і фіксували початок «зачистки» - був телеканал Інтер, що належить Льовочкіну і Фірташу. Збіг? Не думаю. І це теж може говорити про причетність Сергія Льовочкіна до організованої бійні на Майдані.
Що найцікавіше: Янукович теж впевнений в тому, що сказати «спасибі за підставу» і за те, що він зараз в Ростові, треба саме главі його Адміністрації. Адвокат екс-президента Віталій Сердюк заявив: «Віктор Янукович, коли його допитували безпосередньо в Святошинському суді в якості свідка, дослівно він сказав, що «я підозрюю Льовочкіна, про це свідчить багато фактів».
Чому ж колишній президент Петро Порошенко, що зайшов на Банкову на крові тих, хто стояв на Євромайдані, прекрасно знаючи про роль Льовочкіна в побоїщі 30 листопада 2013 року, не вжив жодних кроків, щоб чиновник Януковича постав перед судом? Більш того: Льовочкін, на відміну від своїх «колег по цеху» з Партії Регіонів, дивним чином, не потрапив під жодні санкції, а знову став народним депутатом і повністю зберіг весь свій бізнес. Відповідь проста: Порошенко, відомий своїми амбіціями, «виправдав» Льовочкіна в обмін на підтримку його бізнес-партнера Фірташа на президентських виборах і Віталія Кличка на мера столиці. Саме для цього Порошенко, Льовочкін і Фірташ зустрічалися навесні 2014 року в Відні якраз перед президентськими виборами.
Його колишні соратники, в число яких входила екс-нардеп від Партії Регіонів Ганна Герман зізнаються: Сергій Льовочкін володіє дивовижною спритністю і умінням вчасно «робити ставки» на потрібних людей. Примудрившись прекрасно здружитися з минулою владою, Льовочкін швидко зорієнтувався, хто з нових «зелених зеленіше», і швидко «навів мости» у новій владі. А недавно ще більше зміцнив свої позиції на півдні країни, коли разом з Фірташем вони «злили» власного однопартійця Скорика на виборах в мери Одеси. Там Скорик мав всі шанси на перемогу, проте всюдисущі журналісти дізналися, що перед другим туром Льовочкін уклав взаємовигідну угоду з Офісом президента - в результаті Скорик залишився без підтримки з боку групи Льовочкіна, Одеса дісталася Трухановому, а Фірташ і Ко отримали в управління Одеський припортовий завод . Поставивши там свою людину - Миколу Парсентьєва - на посаду директора ОПЗ.
«Не знаю, скільки ще потрібно нашим правоохоронним органам доказів для того, щоб нарешті «притиснути» того, хто є реальним замовником побоїща в ніч на 30 листопада 2013 року. Адже навіть міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прямо заявляв: «Пану Льовочкіну місце в тюрмі, а не в парламенті. Тому що він автор розгону Майдану». Перефразовуючи слова нашого колишнього президента, хочеться запитати: «Яких ще доказів вам, б * ть, не вистачає?» - зазначив Варламов.

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...