Хіти тижня. Все живе навколо отримує тяжкі та смертельні поранення: ЗСУ показали заборонену в усьому світі зброю окупантів (фото)

Один такий снаряд вражає відкрито розташованих людей у радіусі від 0,12 до 0,35 га.

"Смертоносний дощ" вражає усе живе навколо. Фото: Фейсбук.

ЗСУ показали докази використання забороненої Женевською конвенцією зброї терористами на Донбасі у зоні Операції Об'єднаних сил. Фрагменти заборонених в усьому світі касетних артилерійських боєприпасів, прозваних також "смертоносним дощем", були знайдені після чергового обстрілу позицій українських захисників, повідомили на сторінці оперативно-тактичного угруповання "Північ" у Facebook, передають Патріоти України.

Українські захисники встигли сховатися в укритті, завдяки чому не були поранені. Після обстрілу в землі залишаються невеликі сліди розривів, але значна площа ураження. "Відсутність воронки як такої і знайдені частини боєприпасів нагадують 152 мм заряди з осколково-бойовими елементами "Сахароза" російського виробництва. Вони розраховані для ураження вогневих позицій артилерійських і мінометних батарей, неброньованої техніки, живої сили і вогневих засобів у опорних пунктах", — уточнили військові.

Ці боєприпаси самоліквідовуються через 36 секунд, якщо бойова частина не вибухнула при контакті з перешкодою. На висоті кілометра над землею контейнер розкривається і випускає 8 бойових елементів.

"Один такий снаряд вражає відкрито розташованих людей у радіусі від 0,12 до 0,35 га. Під час підльоту до землі спрацьовує підривник і елементи ураження розлітаються навколо. "Все живе, що стоїть, сидить або навіть лежить у прямому радіусі дії таких снарядів, отримує тяжкі і смертельні поранення", — повідомили українські захисники.

Женевська конвенція міжнародні угоди, які регулюють ведення бойових дій, захист цивільного населення, поводження з військовополоненими та інші дії, пов'язані зі збройними конфліктами.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...