Хіти тижня. "Всі тіла згоріли дотла": Військовий Ан-72 із росіянами на борту розбився в Конго

Літак вилетів з міста Гома на сході Конго і прямував до столиці Кіншасу. Диспетчери втратили з ним зв'язок через 59 хвилин після вильоту.

Росіяни летіли в Кіншасу. Фото: Вікіпедія.

Вранці 11 жовтня в Демократичній Республіці Конго (ДРК) розбився військово-транспортний літак Ан-72. На його борту були кілька росіян. Цю інформацію підтвердила прес-аташе посольства Росії в Конго Наталія Кононова, передають Патріоти України.

"Посольство РФ підтверджує, що серед членів екіпажу літака Ан-72 були російські громадяни. Зараз їх особи уточнюються", - сказала вона. Вона також зазначила, що поки неясно, ким саме були росіяни на борту Ан-72 - цивільними або військовими фахівцями.

У травні 2019 року Кремль підтвердив, що направить в Конго російських військових. У МЗС РФ тоді пояснили, що вони будуть вчити місцевих ремонтувати військову техніку, що залишилася там із часів СРСР.

Конго також називалося серед африканських країн, де були бізнес-інтереси у близького Путіну підприємця Євгена Пригожина. За даними Bloomberg, Москва підтримувала в Конго одного з кандидатів на виборах президента і була зацікавлена в поставках до Конго зброї і розробці родовищ корисних копалин.

Конголезьке радіо з посиланням на заяву Управління цивільної авіації Конго повідомило, що на борту літака, що розбився, були чотири члени екіпажу, а також "цивільні особи і військові, в тому числі співробітники адміністрації президента ДРК Фелікса Чисекеді". Серед можливих пасажирів агентство Reuters назвало особистого водія президента, співробітників його служби безпеки та допоміжний персонал. Але жодне з імен поки офіційно не підтверджено. "Тих, хто вижив, не було, всі тіла згоріли дотла", - повідомив радник президента Конго.

Літак вилетів з міста Гома на сході Конго і прямував до столиці Кіншасу. Диспетчери втратили з ним зв'язок через 59 хвилин після вильоту.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...