Хіти тижня. Вся Німеччина вражена, на Кремль чекають нові санкції: Прокуратура ФРН звинуватила владу Росії у замовному вбивстві чеченського політемігранта у центрі Берліну

Федеральна прокуратура Німеччини висунула проти російського влади обвинувачення у замовному політичному вбивстві колишнього польового командира у часи російсько-чеченських війн Зелімхана Хангошвілі, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

За даними слідства, відомства, які підкоряються уряду РФ, дали завдання “ліквідувати” Хангошвілі обвинуваченому громадянину Росії «Вадиму К., відомому як Вадим С.».

“За замовним вбивством стояли ворожі відносини жертви з російською державою, з урядами автономних республік Чечня і Інгушетія, а також з проросійським урядом Грузії“, – заявили в прокуратурі.

У зв’язку зі звинуваченнями на адресу російського уряду глава МЗС Німеччини Хайко Мас не виключив можливості введення нових санкцій проти Росії.

Колишнього польового командира часів другої чеченської війни Зелімхана Хангошвілі застрелили минулого літа в Берліні. Відразу після вбивства був затриманий передбачуваний вбивця, 49-річний росіянин.

В Німеччину чеченський польовий командир поїхав після того, як у 2015 році в Тбілісі на нього було скоєно замах. Путін раніше заявляв, що Хангошвілі був “абсолютно кривавим вбивцею”.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...