Хіти тижня. Всього одна фраза про Донбас: Український міністр розлютив Лаврова

Головний російський дипломат вимагає від офіційного Києва вести прямі переговори з "Л/ДНР".

Глава МЗС Росії Сергій Лавров обурений заявою віце-прем'єр-міністра України з питань реінтеграції окупованих територій Криму і Донбасу Олексія Рєзнікова, передають Патріоти України.

В ефірі "Першого каналу" російського телебачення Лавров різко розкритикував слова Рєзнікова в одному з інтерв'ю, де український віце-прем'єр назвав "мінські угоди" "в кращому випадку політичними домовленостями", а не міжнародно-правовим документом. Це дуже зачепило Лаврова.

Більш того, глава МЗС Росії обурений, що Україна відмовляється від прямого діалогу Києва з так званими республіками "ЛНР" і "ДНР", план початку якого Росія обговорювала з головою офісу президента Андрієм Єрмаком в Мінську.

У Москві засмучені, що Київ в останній момент відмовився від будь-яких кроків по діалогу з російськими найманцями на Донбасі, а Париж і Берлін допомагають Україні змусити Росію виконувати свої зобов'язання. "Українські колеги хочуть зробити "нормандський формат" єдиним каналом по "мінським домовленостям". А в рамках цього "нормандського формату" вони вважають, що у них є Росія як країна-агресора, а Франція і Німеччина допомагають Україні змусити Росію виконати все те, що повинна виконувати сама Україна в прямому, підкреслю, діалозі з Донецьком і Луганськом", - заявив він.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...