Хіти тижня. "Ви вирішили, що ви господарі? Ви - слуги": Мер Тернополя різко звернувся до влади через посилення карантину (відео)

Міський голова Тернополя Сергій Надал закликав міністра інфраструктури не зупиняти залізничне сполучення з Тернополем, а регіональну комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій - не зупиняти автобусне сполучення, передають Патріоти України.

Пряма мова: "Мене обурює рішення центральної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій включити Тернопіль у "червону зону".

Вдумайтесь, тернополяни повертаються додому з інших міст і не знають, чи зможуть вийти на станції "Тернопіль". Вони з маленькими дітьми, повертаються з відпочинку чи їдуть до своїх стареньких батьків – що їм робити? Доки у Києві працюють "велюрові ресторани", у Тернополі "Укрзалізниця" заборонила зупинятися поїздам.

Я звертаюся до міністра транспорту. Ви вирішили, що ви господарі людських доль? Хто вам дав право вирішувати за тернополян? Ваше завдання – обслуговувати українців. Ви – слуги нашого народу. А ви подумали, що ви – господарі? Я вимагаю повернути зупинку потягів далекого сполучення на станції Тернопіль.

Я звертаюся до регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації! Я вимагаю не зупиняти міжміське автобусне сполучення з Тернополем. В іншому випадку через транспортну блокаду ви налаштуєте проти себе тернополян.

Не гнівіть людей. Тернополяни не на словах готові стояти за свої конституційні права і свободи, своє право бути господарем своєї держави, а не слугами. Наше місто ніхто не змусить жити у жодній зоні".

Деталі: Надал також закликав народних депутатів від Тернопільщини зайнятися цим питанням. На 3 серпня він скликав позачергову сесію Тернопільської міської ради.


Китай проявляє несподівану активність: Портников пояснив, що відбувається навколо Саміту миру

вівторок, 16 квітень 2024, 9:55

Саміт миру на фешенебельному швейцарському курорті на горі Бюргеншток, який Берн проведе 15−16 червня на прохання президента України Володимира Зеленського, може стати однією з головних дипломатичних подій цьогорічного літа передають Патріоти України. ...

"Уявіть, скільки років вони працюють над цією ситуацією": Посол Корнійчук пояснив, чим відрізняється ситуація із підтримкою Ізраїлю та України

вівторок, 16 квітень 2024, 9:50

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що ситуація із підтримкою Ізраїлю та України з боку США кардинально відрізняється. За його словами, наша країна зовсім недавно почала працювати над гарантіями безпеки, а Ізраїль заручився впевненою підтри...