Хіти тижня. "Ви зробили це разом!": Раді запропонували амністію для "Л/ДНР"

У Верховну Раду України внесли законопроект, який передбачає зняття відповідальності з осіб, причетних до підтримки терористів "Л/ДНР", передають Патріоти України.

Як повідомляється на сайті парламенту, його ініціаторами стала група депутатів, більшість з яких балотувалися на виборах від "Опозиційного блоку". Документ був зареєстрований 29 серпня.

Він називається "Про недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної відповідальності і покарання осіб-учасників подій на території Донецької, Луганської областей".

Скандальний законопроект викликав великий резонанс і обурення серед військових, волонтерів та активістів. Так, на цю законодавчу ініціативу відреагував офіцер ЗСУ, полковник Анатолій Штефан (Штірліц).

"Навіть розуміючи, що це проект, відчуваєш справжню сутність цих упирів, яких малороси привели до Верховної Ради. Ці вороги живуть поруч з нами, ходять і їздять з нами у транспорті, сидять в кафе... Не може бути толерантності під час війни, хоча про що я... Де війна, а де вони, ті, хто їх привів до влади. Маріуполь російськими "Градами" крили, важка російська арта обстрілювала мирні міста, а вони за регіоналів бігли всі голосувати", – обурився захисник України.

Аналогічну думку висловив і відомий волонтер Тім Златкін, який також звинуватив українських виборців в тому, що внесення таких законопроектів до парламенту країни, що воює, стало можливим. "Ви зробили це разом!" – написав він у Facebook.

З жорсткою критикою проти цинічного законопроекту також виступив учасник АТО Мирослав Гай. "Кинули подачку у вигляді зняття недоторканності, створили хаос в Раді і тепер маємо ось таке... Медведчук анонсував у Страсбурзі плани Кремля, тепер бачимо їх реалізацію", – обурюється він.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...