Хіти тижня. Вибірковий безвіз: Українцям стали відмовляти у в'їзді в Європу

Україна займає перше місце за кількістю відмов у в'їзді до країн ЄС та Шенгену.

Польща стала все частіше відмовляє українцям у в'їзді в країну. За 2019 рік кількість відмов громадянам нашої країни збільшилася до 58,5 тисяч, в 2018 році не дозволили перетнути кордон 48 тисячам людей. Про це інформує аналітичний центр "Європа без бар'єрів", передають Патріоти України.

Основною причиною заборони в'їзду в країну польські прикордонники називають відсутність в українців готівкових коштів, а банківська карта як доказ платоспроможності в такому питанні не може допомогти.
До речі, в 2018 році службовці перевіряли не тільки документи, що посвідчують особу, але і запитували про мету візиту. Часто це питання ставало останнім.
За даними Європейського агентства кордонів і берегової охорони Frontex, Україна займає перше місце за кількістю відмов у в'їзді до країн ЄС та Шенгену.
В 2018 році, за інформацією Frontex, кількість відмов через нестачу документів чи грошей зросла аж на 55% – 57 тисячі 593 відмови, що на 20 тисяч більше, ніж у 2017 році. Більшість відмов, приблизно 53 тисяч, видали на наземному польському кордоні.

Юристи рекомендують подавати письмову скаргу, якщо причина відмови була надуманою. В ній окрім особистих даних потрібно детально описати, що сталося, і вказати, як звуть прикордонника, який поставив відмову.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...