Хіти тижня. Вибори наближаються: Соціологи оприлюднили свіжий рейтинг (інфографіка)

За Володимира Зеленського на виборах президента готові проголосувати 29,1% виборців, а Юлія Тимошенко випереджає Петра Порошенка на 0,7%, тобто в межах похибки. Про це свідчать результати опитування Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка та Центру "Соціальний моніторинг", проведеного з 18 до 26 березня, повідомляють Патріоти України.

Так, серед тих, хто визначився з вибором і готовий прийти на дільницю, Тимошенко підтримали 16% респондентів, а Порошенка 15,3%.

За Анатолія Гриценка готові віддати голос 9,1%, за Юрія Бойка – 8,4%, за Олександра Вілкула – 6,1%, за Олега Ляшка – 5,7% опитаних. Решта кандидатів не набирають і 3%.

При цьому на голосування готові прийти близько 85% респондентів (51,6% – точно підуть, 33,6% скоріше підуть). Не збираються голосувати 8,4% опитаних. Не змогли відповісти, за кого голосуватимуть, ще 13,1% респондентів.

Для багатьох їхній вибір є не остаточним, найбільш упевнені в своєму виборі кияни.

Зеленський може набрати у першому турі 31,4% голосів за рахунок прихильників інших кандидатів, якщо тих не буде у списку. Тимошенко в такому разі може наростити свій рейтинг до 18,9%, а на позиціях Порошенка "другий вибір" не позначиться – 15,4%.

Інститут імені Яременка й "Соціальний моніторинг" провели два всеукраїнських опитування: перша хвиля – 18-24 березня (вибірка 2040 респондентів), друга хвиля – 22-26 березня (вибірка 2000 респондентів). Виборців (людей старше 18 років) опитували методом домашнього face-to-face інтерв’ю.

Стандартне відхилення: +/- 2,2% для хвиль; при об'єднанні масиву даних (4040 респондентів) – 1,68%. Рівень кооперації респондентів: хвиля перша 57%, хвиля друга 51%.

“Буде масований удар”: Жданов попередив про ракетну атаку ворога по Україні

субота, 4 травень 2024, 10:56

Російська армія може завдати масованого ракетного або комбінованого удару по Україні з початком її наступальних дій на сході та північному-сході. Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України. “Я н...

Таких є 5: Військовий експерт назвав головні проблеми, з якими зіткнулась українська армія на сході

субота, 4 травень 2024, 10:50

Російський прорив під Очеретиним має потенціал "перерости у великий прорив", вважає Маркус Рейснер, полковник австрійських збройних сил. У гіршому випадку Україні загрожує локальне обвалення фронту, пише n-tv, передають Патріоти України. «Ситуація на ...