Хіти тижня. Вибори президента Білорусі: Глава виборчої комісії зізнався у фальсифікації результатів волевиявлення народу на користь Лукашенка (аудіо)

Сергій Піталенко підтвердив, що членів комісії змушували писати під диктовку.

У Білорусі, де 9 серпня відбулися президентські вибори, глава однієї з дільничних комісій Вітебська визнав, що результати голосування були сфальсифіковані. Члени комісії переписали підсумковий протокол на користь Олександра Лукашенка, хоча перемогу на дільниці здобула Світлана Тіхановська. Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода" і публікує в доказ аудіозапис розмов членів комісії з місцевим чиновником, передають Патріоти України.

На записі нібито глава Жовтневої районної адміністрації Вітебська Сергій Сташевський вимагає від членів дільничної комісії №25 переписати протокол на користь Лукашенка. "Щоб ми завтра тут в суд не пішли, давайте вирішимо питання дружно. У мене є дуже жорстка пропозиція для вас - змінити протокол і радикально поміняти числа між третім і четвертим кандидатами. Отже, я готовий погодитися, що за Тіхановську проголосувала достатня кількість людей ... але у нас є інші завдання і інші проблеми, які потрібно вирішувати", - говорить голос, можливо, належить Сташевському.

Глава комісії Сергій Піталенко підтвердив, що членів комісії змушували писати під диктовку. Він зізнався, що підписав новий протокол, однак не всі члени комісії вчинили так само.
Зв'язатися зі Сташевським журналістам "Радіо Свобода" не вдалося, так як він знаходиться на лікарняному.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...