Хіти тижня. Вибори президента Білорусі: Глава виборчої комісії зізнався у фальсифікації результатів волевиявлення народу на користь Лукашенка (аудіо)

Сергій Піталенко підтвердив, що членів комісії змушували писати під диктовку.

У Білорусі, де 9 серпня відбулися президентські вибори, глава однієї з дільничних комісій Вітебська визнав, що результати голосування були сфальсифіковані. Члени комісії переписали підсумковий протокол на користь Олександра Лукашенка, хоча перемогу на дільниці здобула Світлана Тіхановська. Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода" і публікує в доказ аудіозапис розмов членів комісії з місцевим чиновником, передають Патріоти України.

На записі нібито глава Жовтневої районної адміністрації Вітебська Сергій Сташевський вимагає від членів дільничної комісії №25 переписати протокол на користь Лукашенка. "Щоб ми завтра тут в суд не пішли, давайте вирішимо питання дружно. У мене є дуже жорстка пропозиція для вас - змінити протокол і радикально поміняти числа між третім і четвертим кандидатами. Отже, я готовий погодитися, що за Тіхановську проголосувала достатня кількість людей ... але у нас є інші завдання і інші проблеми, які потрібно вирішувати", - говорить голос, можливо, належить Сташевському.

Глава комісії Сергій Піталенко підтвердив, що членів комісії змушували писати під диктовку. Він зізнався, що підписав новий протокол, однак не всі члени комісії вчинили так само.
Зв'язатися зі Сташевським журналістам "Радіо Свобода" не вдалося, так як він знаходиться на лікарняному.

Все не так погано як декому здається: Голова Комітету збройних сил Сенату США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ

вівторок, 19 березень 2024, 8:14

США наразі вважають, що впродовж найближчих місяців і до кінця 2024 року українські військові відтіснятимуть росіян, а наступного року перейдуть у наступ і встановлять вогневий контроль над Кримом. Але для цього потрібна допомога США. Додаткове фінансу...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали: