Хіти тижня. Вибухнула ще одна консерва: "Для людей на Донбасі важливішим є мир, а не його умови", - Сайдік

На думку спецпредставника голови ОБСЄ, останнім часом ситуація навколо врегулювання конфлікту на Донбасі була обнадійливою.

Мартін Сайдік. Фото: Рейтерс.

Спецпредставник голови ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік вважає, що для жителів Донбасу найважливішим є мир, а на яких умовах він буде - це другорядне питання. Про це він сказав під час міжнародного форуму Salzburg Europe Summit, передають Патріоти України.

"Наступної середи я знову поїду на Донбас. І не лише на Донбасі я чую лише одне, люди мені кажуть (а мене вже знають з телевізора), люди приходять і кажуть: єдине, що ми від вас хочемо, - принесіть нарешті мир, принесіть нарешті мир. І це я чую як на підконтрольних уряду в Києві районах, так і на ОРДЛО, тобто у сепаратистських районах - люди приходять і кажуть: дякуємо за те, що ви зробили, працюйте й надалі. Найважливіше, що ми хочемо мати, - це мир. А на яких умовах буде цей мир - це людей вже другорядне. Найважливіше - це мир", - заявив спецпредставник ОБСЄ.

На його думку, останнім часом ситуація навколо врегулювання конфлікту на Донбасі була обнадійливою. Зокрема, це стосується спорудження тимчасового обхідного моста в Станиці Луганській та початку ремонту основного зруйнованого пішохідного моста, а також затвердження тексту так званої "формули Штайнмаєра" - "важливої політичної вимоги, яка завжди піднімалася з боку Москви, але також з боку так званих "окремих районів Донецької та Луганської областей".

Джерело: Укрінформ

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....