Хіти тижня. ''Виникає тривога'': Український генерал прокоментував призначення нового секретаря РНБО (відео)

Адміністрація Зеленського активно займається пошуком кадрового ресурсу, щоб заповнити вакансії, що є в компетенції президента.

Олександр Данилюк

Новопризначений секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк має піклуватися найперше про військовий сектор, а не питання, які не входять до його компетенції. Таку думку висловив у ефірі ObozTV ветеран зовнішньої розвідки України, генерал-лейтенант Василь Богдан, коментуючи перші заяви Данилюка на новій посаді, передають Патріоти України.

Як зазначив генерал, адміністрація Зеленського активно займається пошуком кадрового ресурсу, щоб заповнити вакансії, що є в компетенції президента. Однак, на його думку, "не всі ці призначення є вдалими". "Щодо секретаря РНБО я скажу таке. В ситуації, коли триває російсько-українська війна, агресія, і ми фактично щодня зазнаємо втрат на східному фронті, безумовно, на цю посаду має бути призначена високопрофесійна компетентна людина", — вважає він.

"Оскільки РНБО є координатором сектору безпеки і оборони, такі умови і така відповідальність подвоюється і потроюється. Найперше такі посадові особи повинні піклуватися про сектор безпеки і оборони та питання, пов'язані з військово-технічним забезпеченням сектора безпеки і оборони, кадрові, логістичні і управлінські. З одного боку, начебто міністр фінансів не був до цього причетний свого часу, але всі питання, пов'язані з фінансуванням сектора безпеки і оборони, йдуть через Міністерство фінансів. Тому вважати його повністю некомпетентною людиною щодо цих питань я не можу", — заявив Богдан.

Ветеран розвідки зазначив, що у нього є питання з приводу пріоритетів Данилюка: "Чомусь він не почав із проблем, які існують у секторі безпеки і оборони, а почав із мовного закону тощо". "Якщо все це продовжиться в популістському, ревізіоністському та ренегатському дусі і далі, то у мене виникає особлива тривога з приводу того, як далі реформуватиметься сектор безпеки і оборони, як ми рухатимемося в напрямку НАТО і Європейського Союзу, і, нарешті, як ми будемо давати відсіч російському ворогу, зміцнювати нашу обороноздатність", — наголосив він.

Генерал зазначив, що його насторожують заяви Данилюка, які мають дуже мало відношення до національної безпеки країни. "Це не його сфера — є кому займатися мовним законом", — додав він.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...