Хіти тижня. Винищувачі Путіна не сунуться в Україну - половина залишиться тут назавжди, - експерт

Режим президента Росії Володимира Путіна може піти на затримання опозиціонерів у літаках, що пролітають над територією РФ, як це зробив незаконний президент Білорусі Олександр Лукашенко з блогером Романом Протасевичем. У небі України такі дії РФ виключені. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, зазначають Патріоти України.

"Говорити про те, що Росія увійде в наш повітряний простір, я б не став. Імовірність того, що буде ухвалено рішення збити її винищувач, дуже висока", – сказав він, кажучи про винищувач Су-29 ВПС Білорусі, що супроводжував літак з Протасевичем на борту.

Як пояснив експерт, незважаючи на те, що можливості української системи протиповітряної оборони досить обмежені – її ефективність становить 30-50%, – країна-агресор не зважиться на подібний крок.

"Ми можемо зупинити такий винищувач над нашою територією за допомогою нашої ППО з ефективністю 30-50%. Про таку загрозу я б не говорив", – зауважив Жданов.

Він нагадав про те, що Україна припинила повітряне сполучення з Російською Федерацією. "З РФ летять літаки через наш повітряний простір, але тільки іноземних авіакомпаній. Ми теж не літаємо над територією РФ. Тому у нас такої загрози бути не може", – підкреслив експерт.

Разом з тим Жданов сказав, що польоти над територією Росії несуть загрозу для літаків зарубіжних авіакомпаній. "Іноземні компанії, які літають над РФ, особливо європейські – на сьогоднішній день ніхто не застрахований від такого сценарію".

"Для Лукашенка влада найважливіша. Для Путіна те ж саме – влада найважливіша. Ви вважаєте, він думав про якесь збереженні обличчя, коли брав Крим?" – запитав Жданов.

Джерело: Обозреватель

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...