Хіти тижня. Випадковість чи спланована акція? В Адміністрації президента зник важливий документ

СБУ почала розслідувати зникнення в Адміністрації президента таємного документа, який містив інформацію про кандидатів на посаду директора НАБУ. Про це йдеться у постанові Шевченківського райсуду від 19 березня 2019 року, повідомляють Патріоти України.

Кримінальне провадження відкрили 23 січня за ч. 1 ст. 329 (втрата документів, які містять державну таємницю) КК.

Повідомляється, що в рамках розслідування слідчий СБУ клопотав про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у розпорядженні Управління режиму, документального забезпечення та контролю спецслужб. Клопотання мотивували тим, що в АП зник таємний документ із даними про кандидатів на посаду директора НАБУ.

Зазначається, що у квітні 2015 року СБУ виготовила два документи "Щодо наявної інформації про кандидатів на посаду глави НАБУ" з грифом "таємно" і "Про перевірку кандидатів на посаду глави НАБУ", адресовані голові Адміністрації президента. Ці документи роздрукували у двох примірниках кожен, по одному документу передали в АП (документи були отримані посадовими особами відомства), другий примірник документів залишився в СБУ.

Але вже у грудні 2018 року слідчі НАБУ прислали в АП запит щодо підтвердження наявності у них документів СБУ, і з'ясувалося, що документ "Щодо наявної інформації про кандидатів на посаду глави НАБУ" в АП не зареєстрований. Після чого СБУ почала розслідування щодо зникнення документа, який містить державну таємницю.

Так, згідно з матеріалами суду, оскільки існує реальна загроза знищення або зміни документів, до яких надається доступ, слідчий суддя вирішив розглядати клопотання без виклику особи, у розпорядженні якої перебувають документи.

Суддя Мар'ян Головчак задовольнив частково клопотання і надав тимчасовий доступ до документів із можливістю вилучення їхніх оригіналів. Постанова діє один місяць і оскарженню не підлягає.

Зеленський звільнив топ-чиновника СБУ

середа, 1 травень 2024, 22:20

Іллю Вітюка звільнено з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України. Про це йде мова у відповідному указі президента Володимира Зеленського від 1 травня 2024 року, п...

Швейцарія скасувала концерт відомої пропутінської співачки

середа, 1 травень 2024, 21:16

У швейцарському Люцерні скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня. Про це повідомляє Swissinfo в середу, 1 травня, передають Патріоти України. Представники концертної зали KKL, в якому мав відбутися концерт Н...