Хіти тижня. Вже підготував законопроект: Новинський запропонував відновити соцвиплати на окупованій частині Донбасу

"Це шлях, по якому ми маємо рухатися в майбутньому", - заявив одіозний нардеп.

Вадим Новинський. Фото: liga.net.

Народний депутат Вадим Новинський пропонує відновити виплати пенсій та соціальної допомоги для жителів тимчасово непідконтрольних уряду територій Донбасу. Проект постанови "Про відновлення соціально-економічних зв'язків в окремих районах Донецької та Луганської областей з метою захисту прав і свобод громадян України, які проживають на цих територіях" зареєстрований у Верховній Раді під №1090, передають Патріоти України.

Документом пропонується скасувати укази президента, рішення РНБО і постанови НБУ, якими виплата пенсій була прив'язана до статусу переселенця, також ті нормативні акти, якими було припинено фінансування установ соцзабезпечення, медицини та освіти окремих районів Донбасу.

"Питання відновлення пенсійних і соціальних виплат для жителів окупованих територій безпосередньо пов'язане з подальшою соціально-економічною інтеграцією Донбасу. Ця тема повинна проходити широке обговорення в парламенті та уряді. Нагадаю, що за станом на 2014 рік на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей проживало 1,3 мільйони пенсіонерів. За даними ООН, пенсії отримують близько 500 тисяч осіб, і тільки ті, хто зареєстрований як переселенець. Фактично попередній уряд позбавив 700 тисяч українців , які проживають на непідконтрольних територіях, права на соцзахист", - вважає Новинський.

Він також додав, що поступове відновлення соціальних виплат українцям, які проживають на непідконтрольних територіях Донбасу - важливий крок на шляху відновлення миру та інтеграції тимчасово непідконтрольних територій.

"Пропоную вносити цей Проект Постанови до порядку денного кожного сесійного тижня, поки він не буде розглянутий парламентом. Гуманітарна ситуація на окупованих територіях Донбасу залишається складною, тому для співгромадян, які проживають там, поновлення виплати пенсій та допомоги - питання фізичного виживання. Крім того, поступове відновлення виплат на окупованих територіях передбачено Мінськими угодами, тому рано чи пізно це питання має бути вирішене на державному рівні, це шлях, по якому ми маємо рухатися в майбутньому", - підкреслив народний депутат.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...