Хіти тижня. З 1939 року зберігалося в Англії: Польща таємно повернула 100 тонн золота

В операції брали участь кілька тисяч чоловік...

Національний банк Польщі оголосив про завершення таємної операції по поверненню в країну 100 тонн золота з банку Англії. Про це заявив Нацбанк цієї держави, передають Патріоти України з посиланням на польські ЗМІ.

Відомо, що в операції брали участь кілька тисяч чоловік, як правило, зі служб безпеки банків. В результаті літаками протягом листопада злитки золота були доставлені до Польщі.

Повітряні судна з вантажем загальною вартістю 18 мільярдів злотих (4,2 млрд євро) сідали в умовах найсуворішої таємності в аеропортах Варшави і Познані. Повернуті цінності надалі під охороною військових доставлялися вантажівками в десятки сховищ по всій країні.

Відзначається, що мова йде про золото, яке в 1939 році напередодні початку Другої світової війни Адам Коц та Ігнатій Матушевський вивезли через Румунію, Туреччину, Сирію в Англію. Там воно досі і знаходилося.

Тим часом, за інформацією глави польського Центробанку Адама Глапінского, англійська Центробанк частину золота залишив в рахунок поточних витрат.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...