Хіти тижня. З благословіння Х*йла: ЗАЗ розгорнув виробництво російських автомобілів, - ЗМІ

Найбільший у Росії виробник автомобілів "АвтоВАЗ" почав повномасштабний наступ на український ринок. На Запорізькому автомобілебудівному заводі розпочалося виробництво російських автомобілів Lada, повідомляють Патріоти України з посиланням на Главком.

ЗАЗ належить корпорації "Укравто" бізнесмена Таріела Васадзе. Також Васадзе є засновником та співвласником "УкрАвтоВАЗу" - компанії, яка є офіційним імпортером автомобілів Lada в Україні. В прес-службі "Укравто" не стали спростовувати факт розгортання виробництва російських автомобілів.

"Вже багато років йдуть переговори з різними виробниками. В існуючій нестабільній ситуації прийти до якихось фінальних домовленостей не вдалось. Зараз вирішуються робочі питання, проводиться тестування технологічних можливостей виробництва ЗАЗу, аудит якості. Після завершення всіх необхідних процедур підготовки та висновків аудиту можна буде говорити про певні деталі", – відповіли виданню в прес-службі "Укравто".

Те, що зараз виробництво перебуває у тестовому режимі, підтвердив і один з дилерів "Лади". За його словами, до салонів вже завезли пробну партію Lada Largus (бюджетний універсал, збудований на базі Renault Logan), зібрану в Запоріжжі. В автосалоні переконані, що й далі будуть отримувати "Лади" вітчизняного виробництва.

Видання нагадує, що у 2017 році російський бренд почав позиціонуватись як одна з марок групи Renault. А вже наступного року французи зустрілися з тодішнім прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Він стверджував, що Renault зацікавлена у виробництві в Україні. Але ніякої конкретики за цим не було. Французи, у свою чергу, взагалі не коментували цю зустріч.

Наступні новини про Renault, пов'язані з виробництвом в Україні, з'явилися вже восени цього року. Українські ЗМІ повідомили, що в Запоріжжі можуть почати збирати кросовер Renault Arkana. Проте, ця інформація так і не підтвердилася. Але в "Укравто" визнали, що ведуть переговори про спільний проект з Renault.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...