Хіти тижня. З Зеленським, але без Коломойського: У США злили нову порцію компромату на Трампа (фото)

Адвокат президента США Дональда Трампа, Рудольф Джуліані, намагався налагодити контакти з Володимиром Зеленським, однак не привертати до них олігарха Ігоря Коломойського, передають Патріоти України.

Комітет з питань розвідки Палати представників США оприлюднив нову порцію свідчень у справі про імпічмент Дональда Трампа, отриманих від американського бізнесмена українського походження, пов'язаного з адвокатом лідера США Рудольфом Джуліані - Льва Парнаса.

На офіційному сайті Комітету зазначено, що відповідні документи вже передали в Сенат США, де найближчим часом розглядатися імпічмент Трампа.

"Докази, представлені сьогодні, включають телефонні записи, а також нові документи і матеріали, надані Комітету з розвідки Львом Парнасом, співробітником Руді Джуліані, відповідно до повістки, врученої йому 10 жовтня 2019 року", - підкреслили там.

Зокрема, Парнас надав нотатки, зроблені на аркушах, які видають в готелі Ritz-Carlton у Відні, де є такі слова: "примусь Зеленського сказати, що справу Байдена будуть розслідувати", "налагодь спілкування із Зеленським без (Пінчука і Коломойського)" .

Також опублікована копія листа, який 10 травня 2019 Джуліані направив Зеленському. У ньому особистий адвокат Трампа "як приватна особа" просив президента України про зустрічі 13-14 травня. На ній нібито мала бути присутньою і Вікторія Тойнсінг - американська юрист, яка працювала на команду Трампа під час розслідування спецпрокурора Мюллера.

Серед одержувачів листа вказано також главу МВС України Арсена Авакова і помічника президента Сергія Шефіра.

При цьому стає очевидним, що Парнас також підтримував стосунки з багатьма учасниками історії про імпічмент Трампа: главою СБУ Іваном Бакановим, екс-генпрокурорами України Віктором Шокіним і Юрієм Луценком; міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим; особистим помічником Зеленського Андрієм Єрмаком; бізнесменом Ігорем Коломойським.

З ними він також намагався домовитися про зустріч особистого адвоката Трампа із Зеленським.

Серед іншого, Луценко в своїх повідомленнях нарікав на тодішнього посла США в Україні Марі Йованович. У свою чергу Парнас запевняв Луценко, що в США його вважають "справжнім героєм України".

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...