Хіти тижня. Захоплений на Донбасі підполковник окупаційних військ причетний до вбивства бійців 30-ї бригади ЗСУ

Володимир Цемах, повинен відповідати не тільки за участь в операції ЗС РФ по знищенню “Боїнга”, але і за вбивство українських воїнів.

Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

В інтерв’ю, даному в 2015-му році, Цемах – позивний “Борісич”, розповідає, як його підрозділ брав участь у бою на 43-му блок-посту під Сніговим 6 серпня 2014-го року.

В той день загін найманців під командуванням Цемаха відкрив вогонь по колоні 30-ї механізованої бригади з 23-мм установки ЗУ-23.

Цемах два роки воював в Афганістані, воював у Слов’янську і під Сніговим з травня 2014-го, а бійці 30-ї бригади, які часом вранці в колоні виїхали на 43-й блок-пост, на той момент досвіду не мали, лише тиждень тому вони зайшли в сектор “Д”, і про те, що ворог підготувався до бою інформації у них не було. Для них це був перший вогневий контакт. Після короткої перестрілки наші відступили.

На місці бою залишилося, на жаль, четверо наших бійців – ще живі, їх під обстрілом не забрали… Сержант Володимир Степанюк о 10.30 подзвонив своєму другу Олександру Яскуле, сказав, що він поранений, а поруч на дорозі лежить поранений Юрій Чечет, і він збирається йому допомогти.

Але в 13.46 з телефону Володимира пролунав дзвінок його мамі Надії Василівні та незнайомий грубий голос сказав: “Ваш син загинув. Не лізьте до нас. Це “ДНР”.

Поранених Степанюка та Чечета бойовики Цемаха не врятували, а добили на місці бою. Тіла чотирьох українських героїв знайшли та вивезли волонтери місії “Евакуація-200”, останки були спотворені.

6 серпня 2014-го під вогнем банди Цемаха, який зараз перебуває в руках СБУ, загинули:

  • Юрій Чечет – 42 роки, із села Гульськ Житомирській області, у нього залишилися дружина Ніна, двоє синів – Ярослав і Олександр.
  • Сергій Пивоварчук – 29 років, із села Тернівка Житомирської області.
  • Іван Ломачук – 23 роки, із села Піски Житомирської області.
  • Володимир Степанюк – 40 років, із села Токарив Житомирської області.

“Ми не забудемо вашу пам’ять. І ми не маємо права прощати і амністувати ваших вбивць”, – написав журналіст.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...