Хіти тижня. Захопити головну катівню ФСБ у Донецьку та визволити бранців: Українські спецслужби тримали "Палича" заради карколомної спецоперації, котру зірвав лейтенант Баканов, - Бутусов

Куликовський сильно схудГоловного ката в'язниці "Ізоляція" Дениса Куликовського, якого затримали у Києві 9 листопада 2021 року, ввезли до України ще 2019 року – 23 квітня. Зрадника мали використовувати для захоплення в'язниці, проте спецоперація провалилася. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, посилаючись на власні джерела, зазначають Патріоти України.

За інформацією журналіста, садиста спочатку планували "закопати під парканом", проте все ж вирішили використати для розробки групи керівників спецслужб РФ ("Ізоляція", за словами Бутусова підпорядковується Федеральній службі безпеки РФ у Донецьку).

У вересні 2019-го СБУ припинила спецоперацію щодо "Палича", ката окупантів взяли під контроль співробітники Головного управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МО). Його використовували для підготовки захоплення "Ізоляції".

Планувалося, що захоплення в'язниці відбудеться "без шуму". Крім того, передбачалося, що з неї виведуть усіх бранців. Проте всю групу, яка планувала операцію, СБУ затримала 8 липня 2020 року. Сам процес, як стверджує Бутусов, та всіх її учасників розсекретили.

У серпні були звільнені всі, хто займався Куликовським, зокрема і керівник ГУР МО Василь Бурба.

"Починаючи з серпня 2020-го "Палич" перебував під контролем, скажімо так, волонтерів. Люди не розуміли, у світлі подій у країні, що робити далі, і які будуть наслідки їхніх дій", – зазначив журналіст, додавши, що ні ГУР МО, ані СБУ з того моменту Куликовським не цікавились.

Справу "Палича" відновили лише після того, як інформацію передали особисто українському президенту Володимиру Зеленському.

"Йому пояснили ситуацію завдяки зустрічі, організованій однією патріотичною людиною, приватною особою", – стверджує Бутусов.

Нагадаємо, "Палича" затримали в межах раніше відкритого кримінального провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 149 "Торгівля людьми"
  • ст. 258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації"
  • ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих чи збройних формувань";
  • ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни".

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...