Хіти тижня. "Заколот" ГПУ: Богдану можуть оголосити підозру через злочинну схему на користь Азарова та проти Тимошенко, - мережа

Відмова Генпрокуратури прокоментувати ситуацію той випадок, коли мовчання може бути красномовніше за слова

В Управлінні спецрозслідувань Генеральної прокуратури України розглядали питання про наявність підстав для вручення підозри у вчиненні правопорушення очільнику Офісу президента Андрію Богдану. Про це повідомляє новинний Telegram-канал Newsroom з посиланням на свої джерела, зазначають Патріоти України.

У повідомленні йдеться, що Богдана підозрюють у порушенні законодавства за часів роботи в уряді Миколи Азарова. Начебто за даними слідства, Богдан нібито сприяв винесенню судами рішень про незаконне стягнення з України 3,1 млрд грн за державними гарантіями корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ) перед Міноборони РФ.

Слідчі начебто вважають, що це було зроблено для притягнення до кримінальної відповідальності колишньої голови “ЄЕСУ” і лідера ВО «Батьківщини» Юлії Тимошенко.

При Азарові Богдан готував юридичні матеріали Кабінету міністрів щодо, зокрема начебто і стосовно цього процесу та допустив незаконне стягнення коштів з держбюджету, не повідомивши правоохоронним органам про злочин.

Тим часом в Генеральній прокуратурі не можуть підтвердити інформацію про підготовку підозри Богдану.

“У нас немає такої інформації. Крім того, як ми вказували раніше, ми не анонсуємо підозри і процесуальні або слідчі дії в кримінальних провадженнях”, – повідомили в прес-службі ГПУ агентству Інтерфакс-Україна.

У ГПУ також підкреслили, що відомство виступає проти використання органів прокуратури “як можливого інструменту в політичній боротьбі або для інформаційних провокацій після законного звільнення одного з прокурорів”.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...