Хіти тижня. Заколотник не має права очолювати США: Спікер Конгресу виступила за негайне усунення Трампа від влади

Президента США Дональда Трампа потрібно усувати від посади. Якщо це не буде зроблено, Конгрес може зайнятися імпічментом президенту. Про це заявила спікер Палати представників США Ненсі Пелосі, повідомляють Патріоти України із посиланням на CNN.

Пелосі закликала до дій віце-президента Майка Пенса за зміщення Трампа відповідно 25-ї поправки до Конституції і заявила про готовність розпочати процедуру імпічменту. «Я приєднуюся до лідера демократів у Сенаті, який закликав віце-президента змістити Трампа, негайно 25-ю поправку. Якщо віце-президент і Кабінет міністрів не зробить ніяких дій, Конгрес може приступити до імпічменту, що є переважим настроєм фракції демократів і американського народу», – сказала вона на прес-конференції.

Нагадаємо, ряд представників Демократичної партії в Палаті представників і Сенаті висловилися за застосування 25-ї поправки до Конституції. Вона передбачає визнання чинного президента нездатним перебувати на посаді і його повноваження тимчасово переходять до віце-президента, яким є Майк Пенс.

Після заворушень у Вашингтоні, які надихнув Трамп, Республіканська партія та бізнес-еліта США почали обговорювати можливість дострокового усунення президента від влади. За найбільш ймовірним сценарієм, місце глави держави посяде віцепрезидент Майкл Пенс.

Додамо також, що понад 50 американських правоохоронців постраждали під час заворушень на Капітолійському пагорбі, кілька з них госпіталізовані з серйозними пораненнями. Про це йдеться у заяві начальника поліції Капітолію Стівена Санда. «Понад 50 співробітників поліції Капітолію і столичної поліції постраждали. ... Кілька співробітників поліції Капітолія госпіталізовані з серйозними пораненнями», – йдеться в повідомленні.

У зв'язку з заворушеннями поліція Капітолію затримала в цілому 14 осіб і продовжує вивчати записи з камер відеоспостереження і інші джерела для «виявлення інших осіб, які можуть бути» притягнуті до кримінальної відповідальності.

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...