Хіти тижня. Замовляв вбивства бізнесменів та труїв свідків: Контррозвідка викрила ФСБшника, що захоплював Крим

У 1999 році в російських ЗМІ була опублікована стаття і поширений аудіозапис за участю Леоніда Михайлюка, який “замовляв” чотирьох бізнесменів.

Контррозвідка СБУ викрила ФСБ-шника, який замовляв вбивства бізнесменів і захоплював Крим. Про це йдеться в розслідуванні журналістів українських ЗМІ, передають Патріоти України.

За інформацією журналістів, мова піде про російських військових, які беруть участь в бойових діях на стороні “Л/ДНР”. Так, наприклад, у сюжеті розповідається про керівника Управління ФСБ РФ по РК і м. Севастополь генерал-лейтенанта Михайлюк Л. В.

“Леонід Михайлюк народився 8 липня 1963 року. Громадянин РФ, в 1984 році закінчив вище прикордонне військово-політичне училище КДБ СРСР ім. К. Е. Ворошилова, в 2000 році – Академію ФСБ РФ. З 1984 по 1992 рр. проходив військову службу в Далекосхідному прикордонному корпусі, з 1992 по 2001.р. – На Північному Кавказі, у Республіці Адигея, де керував відділом по боротьбі з тероризмом. З 2001 по 2011 рік – служив в Приволзькому федеральному окрузі на посаді заступника начальника Управління ФСБ РФ в Пермському краї (координував лінію контррозвідки та боротьби з корупцією й організованою злочинністю). З березня 2011 року – керівник Управління ФСБ РФ по Вологодської області, з 2016 по 2018 рр. – обіймав посаду начальника УФСБ РФ по Калінінградській області”, – пише видання.

З листопада 2018 року – начальник УФСБ РФ по РК і Севастополь. Нещодавно так звані журналісти телеканалу “Росія 1” зняли сюжет про т. зв. “спецоперацію” співробітників УФСБ РФ по Республіці Крим і м. Севастополь, яка проходила на горі Чатир-Даг АР Крим.

“Сюжет розповідає “ватному обивателю” про “таємну спецоперацію ФСБ”, яка проводилася виключно з благою метою заради особи, яку називають не інакше як “Мудрим вчителем, старшим товаришем і братом”, “чесним, справедливим і правильним”, “мужнім, відважним і цілеспрямованим, який змушує всіх особистим прикладом рухатися тільки вперед”, “самою чудовою людиною”, – наводять контррозвідники слова росіян.

У ролику йдеться саме про Леоніда Михайлюка, якому 8 липня виповнилося 56 років. У 1999 році в російських ЗМІ була опублікована стаття і поширений аудіозапис з участю Михайлюка, який “замовляв” чотирьох бізнесменів і виконавця вбивства. Під час розслідування цієї кримінальної справи, за результатами проведення судово-фонетичної експертизи було підтверджено оригінальність запису. Михайлюку було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Через місяць після звільнення Михайлюк починає ховатися від слідства, його оголошують у всеросійський розшук.

І можливо вся ця історія мала б чесний фінал і Михайлюк був справедливо покараний, якби не вбивство з автоматичної зброї 2001 року головного свідка у цій справі, після чого ФСБшника виправдали, йдеться у розслідуванні журналістів.

Навіть більше, згодом постраждали й інші особи, які брали участь у залученні до кримінальної відповідальності “перевертня в погонах”. Так, 3 липня 2003 року раптово, з невідомих причин від швидкоплинної хвороби (швидке старіння, випадання волосся, сходження з тіла шкіри, відмова внутрішніх органів у функціонуванні) помер відомий російський журналіст Юрій Щекочихін, який в 2001 році в “Новій газеті” публікував матеріали про вбивство свідка по справі Михайлюка (“Останній свідок. Співробітники ФСБ наймають кілери і вбивають їх, отримуючи звання, нові прізвища, ордена”).

Як повідомляють джерела в контррозвідці, після призначення Михайлюка начальником УФСБ РФ по РК м. Севастополь разом з ним з Управління ФСБ РФ по Калінінградській області для подальшого проходження служби на території анексованого півострова прибуло 14 співробітників. Саме вони були героями сюжету і учасниками т. зв. “спецоперації” про вихваляння свого “брата і товариша”.

“Примітно, що окупанти зайняли місця зрадників на півострові, які в 2014 році виступили на захист “русского мира”, а зараз змушені поневірятися по околицях Росії”, – йдеться в сюжеті.
Джерело: ТСН.ua

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...